Schreurs Project – Vakwerk voor het leven

Koken, wonen, slapen, werken.  Deze woorden vatten een belangrijk deel van het dagelijkse leven samen. En op al deze vlakken levert Schreurs Project uit Opglabbeek voor zijn vele klanten een solide bijdrage. Of het nu gaat om één enkele schuifdeurkast of de volledig inrichting van een woning of kantoor – de vakmensen van Schreurs Project hebben oog voor het kleinste detail en houden rekening met de specifieke behoeften van de individuele klant.

Erwin Jacobs en Raf Schreurs, opvolgers van Jos Schreurs (achtergrond) en Marc Schreurs.

Schreurs Project beschikt over een ruime toonzaal van 1500 m2 waar de –  grotendeels particuliere – klanten al een eerste idee krijgen van de vele mogelijkheden van dit bedrijf. De ruimte is onderverdeeld in een gedeelte wonen (living), keuken, slaapkamer en (thuis)kantoor.

“We hebben vier interieurarchitecten in huis,” zegt Erwin Jacobs, die samen met Raf Schreurs het bedrijf runt. “Hij of zij begeleidt de klant van het begin tot het einde. Daarbij gaan we uit van een totaalconcept. We houden rekening met de ruimtelijke mogelijkheden, de vloer, de lichtinval in het huis, enzovoort. Schreurs Project opteert bewust voor een persoonlijke benadering. In de keukens gaat bijvoorbeeld grote aandacht naar de ergonomie. Niet alleen het uitzicht is belangrijk, ook het ‘werkcomfort’.”

Productiehal van 5000m²
Naast de toonzaal ligt de grote productiehal van 5000m². Hier staan de meest geavanceerde machines die maatwerk van de hoogste kwaliteit afleveren. “Met de nieuwste technologieën, onder meer op het vlak van CAD/CAM, kunnen we het productieproces op een geautomatiseerde manier laten verlopen,” legt Raf Schreurs uit. “Dit levert het beste van de twee werelden op: een volledig gecontroleerde hoogkwalitatieve productie die toch aan de individuele eisen van de klant beantwoordt.”
Hierdoor doen diverse andere, meestal kleinere, schrijnwerkersbedrijven uit de buurt een beroep op de vele gespecialiseerde machines van Schreurs Project. “We hebben fors geïnvesteerd in hightech machines,” zegt Erwin Jacobs. “Dat is niet voor elke ondernemer even vanzelfsprekend, bijvoorbeeld omdat zo’n loodzware investering niet altijd genoeg rendeert. Of omdat er acuut plaatsgebrek is. Maar op dat vlak bieden we dus graag een helpende hand.”

Vakkennis
Schreurs Project stelt 33 mensen tewerk. Allemaal vaklui die hun werk met hart en liefde doen. Het is niet altijd even makkelijk om deze mensen te vinden. Maar Opglabbeek heeft gelukkig een rijke traditie van meubelbouwers. Bij Schreurs Project zijn we fier op het zeer lage verloop van onze vakmensen. Velen zijn hun carrière hier gestart. Niet meer dan eens komt het voor dat de kinderen van werknemers ook bij Schreurs Project starten! De kennis wordt zo doorgegeven van vader op zoon.