Solarcompany – “Een geschenk uit de hemel”

Solarcompany is een jong en dynamisch bedrijf dat voortdurend op zoek is naar nieuwe uitdagingen… en die ook vindt. Als eerste in België pakken ze uit met doorzichtige zonnepanelen. Dit klinkt als muziek in de oren van architecten voor wie het een nachtmerrie is om traditionele zonnepanelen esthetisch te integreren in hun plannen.

Kirsten Ruyters.” Wij zien heel wat mogelijkheden in industriële gebouwen die vaak zijn afgewerkt met een glazen buitenwand.”

“Net zoals alle andere installateurs van zonnepanelen richten ook wij ons op particulieren en bedrijven,” zegt Kirsten Ruyters, zaakvoerder van Solarcompany, “maar we zijn vooral gespecialiseerd in uitzonderlijke constructies en projecten.”

De sector van zonnepanelen is de voorbije jaren ontzettend hard gegroeid. Als fabrikant is het niet altijd eenvoudig je te onderscheiden van de rest, en nochtans zal dat nodig zijn wanneer in de subsidies zal gesnoeid worden. Solarcompany ontdekte met de nieuwe generatie zonnepanelen een gat in de markt, en zoals zo vaak is ook deze innovatie er eerder toevallig gekomen. “Voor een wedstrijd werd ons gevraagd de eerste prijs te ontwikkelen,” herinnert Kirsten Ruyters zich. “Het moest een gouden zonnepaneel zijn. Daarop hebben we nadien verder geborduurd. Dat heeft geresulteerd in doorzichtige zonnepanelen met doorzichtige of gekleurde cellen.”

Mooi en zinvol

Voor architecten is dit een geschenk uit de hemel. Zonnepanelen kunnen in de toekomst immers volledig aangepast worden aan de achtergrond en op die manier niet of nauwelijks opvallen. “Maar ook het tegendeel is waar,” vervolledigt de zaakvoerder. “Door het gebruik van kleuren kan je bijvoorbeeld een logo vormen of een andere afbeelding. Zo creëer je iets mooi en zinvol. De panelen zijn zelfs in verschillende vormen verkrijgbaar, ook rond of gebogen, als je dat wilt. Wij zien heel wat mogelijkheden in industriële gebouwen die vaak zijn afgewerkt met een glazen buitenwand. Met deze panelen wijzig je niets aan het uitzicht van het gebouw en tegelijkertijd benut je een oppervlakte optimaal. Je genereert stroom en de panelen zorgen voor schaduw in het gebouw.” Ook voor particulieren zijn deze zonnepanelen heel erg praktisch in bijvoorbeeld veranda’s, lichtstraten, aanbouwen en zomerhuisjes.

Als je moeite hebt om je iets voor te stellen met de zonnepanelen van de toekomst, breng dan zeker een bezoek aan de gebouwen van Solarcompany tijdens de Open Bedrijven Dagen op de eerste zondag van oktober. “Wij hebben nu al een gevel die volledig bezet is met zonnepanelen. Deze zullen vervangen worden door de nieuwe, volledig in het grijs, net zoals de kleur van de gevel.”

Magazijnstraat 1, 3550 Heusden-Zolder
Tel.: 011- 61 10 31 , www.solarcompany.be