Test met BMW X3 en BMW X5

“X-drive van het hoogste niveau”

Over elkaars kookkunsten durven de deelnemers aan ‘Cook your own diner’ in de Baenwinning wel al eens een grapje te maken en/of een steek onder water te geven, over de kwaliteiten en rijprestaties van de BMW X5 en BMW X3, die BMW Concessies van Osch als testauto’s had meegebracht, een heel stuk minder. Beide 4×4’s zijn dan ook al jaren echte succesmodellen van het merk uit Beieren. Tijdens enkele wegritten in en rond Diepenbeek kunnen deze luxueuze SAV’s (Sports Activity Vehicals, zoals BMW ze zelf noemt) de aanwezige bedrijfsleiders en managers volledig overtuigen.

David Winkels (Maasmechelen Village) en Steve Aerts (Smets Dekzeiltechnieken) stappen in de BMW X3David Winkels, Community Relations & Development Director bij Maasmechelen Village, valt vooral voor het rijvermogen en –plezier van de BMW X5. “De 3 liter dieselmotor levert in dit model fantastische prestaties,” stelt hij. “Hij rijdt zowel sportief als comfortabel en reageert meteen in alle omstandigheden. Het panoramisch schuifdak is een andere sterke troef. Het creëert een groot gevoel van ruimte en vrijheid. Een topwagen! De BMW X3 is weliswaar ook een uitstekende auto. Inzake wegligging, souplesse en comfort- en afwerkingsniveau scoort hij even hoog als zijn grotere broer.” Deze X-drive beschikt over een 2 liter motor die maar liefst 163 pk levert. “In combinatie met de nieuwe 6 traps automatische versnellingsbak voelt de BMW X3 super aan en accelereert hij meer dan gemiddeld.” In het dagelijkse leven rijdt David Winkels met een SUV van een concurrerend Duits merk. “Deze BMW X5 schat ik echter hoger in,” geeft hij toe. “Ik ben hoe dan ook een overtuigde SUV-bestuurder. De hogere zithouding in die auto’s zorgt voor een aangenaam en veilig rijgevoel, niet alleen voor de chauffeur, maar voor alle inzittenden. Het zijn ook erg praktische en comfortabele wagens. ‘Off road’ rijden doe ik eigenlijk niet, maar dat hoeft ook niet om deze wagens te appreciëren.”

Bart Kriekels (Konvecto) poseert bij de BMW X5.Luxe, afwerking en comfort

Bert Kriekels legt als hoofd van Konvecto, dat Jaga-radiatoren in Nederland invoert, enkele tienduizenden kilometer per jaar af. “Dat doe ik met een sportieve luxewagen,” zegt hij, “Terreinwagens zijn niet zo mijn ding, dat moet ik toegeven, maar deze ‘X-drives’ van BMW kunnen me toch wel bekoren. Het zijn erg luxueuze, mooi afgewerkte en uiterst comfortabele modellen. In de bochten reageren ze anders dan mijn eigen auto, die een stuk lager op de weg ligt. Maar misschien is dat enkel een subjectief gevoel. Veilig zijn deze wagens alleszins.”
“Het zijn twee uitstekende 4×4’s,” reageert Steve Aerts, directeur van Smets Dekzeiltechnieken, “Dat de dieselmotor van 3 liter in de BMW X5 meer indruk maakt dan de 2 liter in de BMW X3, ligt voor de hand. Inzake weggedrag, comfort en afwerkingskwaliteit halen ze echter allebei een erg hoog niveau.”

Info

BMW van Osch Halen
Industriepark 1122, 3545 Halen
Tel.: 013-46 01 30 – Fax: 013-44 45 93
E-mail: info@vanoschhalen.net.bmw.be

BMW van Osch Hasselt
Scheepvaartkaai 14, 3500 Hasselt
Tel.: 011-21 15 10 – Fax: 011-22 67 36
E-mail: info@vanoschhasselt.net.bmw.be

BMW van Osch Tienen
Ambachtenlaan 2a, 3300 Tienen
Tel.: 016-81 25 39 – Fax: 016-82 23 19
E-mail: info@vanoschtienen.net.bmw.be