Timmermans-Interieur – “Voor ons stopt het niet bij de oplevering”

Luc Timmermans: “In een zwaar concurrerende markt als de onze moet je zorgen dat je blijft investeren in kwaliteit, zowel in je mensen als in de nieuwe ontwikkelingen op cnc-gebied.”

Onder het motto ‘Altijd het puntje op de i’ ontwerpt en fabriceert Timmermans-Interieur vast meubilair voor de meest uiteenlopende gebouwen. Ziekenhuizen, winkels en kantoren, maar ook scholen, artsenkabinetten en particuliere woningen.

Vroeger werkte Timmermans-Interieur vooral voor schrijnwerkers en onderaannemers. Maar vandaag vertegenwoordigt de markt van openbare aanbestedingen 70 tot 80 % van de orderportefeuille. Door de nauwe samenwerking met (interieur)architecten, de vakkennis en de knowhow inzake materialen kunnen zaakvoerder Luc Timmermans en zijn medewerkers uw project van a tot z uitvoeren.

“Dankzij ons uitgebreid machinepark voldoen we efficiënt en nauwkeurig aan de wensen van de klant. Daarbij gaat het altijd om maatwerk in eigen beheer.”

Investeren in kwaliteit
Vanuit de ontwerpafdeling gaan de bouwtekeningen rechtstreeks via de pc naar de CNC-machines. Luc Timmermans: “Onze medewerkers in de werkplaats werken samen met de ontwerpafdeling in een bijna volledig cnc-gestuurd machinepark. In een zwaar concurrerende markt als de onze moet je zorgen dat je blijft investeren in kwaliteit, zowel in je mensen als in de nieuwe ontwikkelingen op cnc-gebied.”

Wensen van de klant
Timmermans-Interieur maakt voornamelijk kasten en balies, in grote en kleine series. “Bij de inrichting van een ziekenhuis bijvoorbeeld, leveren wij zowel de kamerkasten, als badkamerkasten, ontvangstbalie, keukens en burelen. Ook hier zijn we ons aan het specialiseren naar het inrichten van operatiezalen en cleanrooms. Dit is telkens weer maatwerk, naar de wensen van de klant en in functie van de beschikbare ruimte.”

Focus op België
In Zonhoven werken ruim twintig mensen. Daarnaast rekent Timmermans-Interieur op een aantal vaste onderaannemers voor de plaatsing. “Onze markt is België,” benadrukt Luc Timmermans. “We leveren ook wel meubilair voor het buitenland, maar dat zijn dan niet onze rechtstreekse klanten. We produceren voor andere Belgische bedrijven en zij gaan die meubels dan plaatsen.”

Afwerking en nazorg
Het ‘puntje op de i’ op de website is volgens Luc Timmermans een bewuste keuze. “Het staat voor kwaliteit en vakmanschap. De klanten appreciëren onze goede afwerking en servicegerichte nazorg. Voor ons stopt het niet bij de oplevering.”

 

Industrieweg Zuid 1358 – 3520 Zonhoven – T 011 63 69 66
info@timmermans-interieur.be – www.timmermans-interieur.be