Toplas – “Waarom zou u het zelf doen, als wij het beter kunnen?”

Toplas in Bree is gespecialiseerd in het toeleveren van stalen en roestvaste halffabricaten van topkwaliteit. “We richten onze pijlen op één bepaalde doelgroep en marktsegment,” aldus zaakvoerder Laurent Geerits. Samen met diens zoon, die een frisse wind heeft doen waaien binnen Toplas, gooide Geerits het twee jaar geleden over een totaal andere boeg. Niet zonder succes, zo blijkt vandaag.

Halffabricaten in alle maten

V.l.n.r.: Frank Geerits, Laurent Geerits en Wim Engelen.

Wat nu precies die welomlijnde kernactiviteit is van Toplas, legt Laurent Geerits uit: “We zijn de toeleverancier bij uitstek in Limburg en omstreken voor metaalverwerkingsbedrijven die al hun machinebouw, constructiewerk en metaalbewerking onder de vorm van halffabricaten of compleet samengestelde onderdelen willen uitbesteden.”

“Onze aanpak is simpel,” gaat de zaakvoerder verder. “De klant bezorgt ons een tekening in digitaal formaat, wij maken de stukken. Of het nu gaat over één bewerking of over een hele serie, alles is mogelijk.”

Dat alles mogelijk is bij Toplas, blijkt uit de brede waaier van diensten die ze aanbiedt. Het voltallige Toplas-team is bovendien multi-inzetbaar en beheerst alle technieken die nodig zijn om op maat gemaakte halffabricaten te produceren. Knippen, plooien, plasmasnijden, zagen, boren, walsen, buigen en ponsen, er is weinig dat Toplas niet kan. Verder houdt het staalbewerkingscenter zich nog bezig met het lassen van allerhande constructies en onderdelen en voert het onderhoud uit van machineparken.

De klant wint altijd

Toplas neemt een ijzersterke positie in binnen de Limburgse staalindustrie en blijft ook vandaag nog fors groeien. Het Breese staalbewerkingscenter is toeleverancier van halffabricaten in alle maten en vormen voor zo een 50% van de staalbouwers in Limburg. Het Limburgse bedrijf is trots dat ze in het verleden heeft mogen meewerken aan het tot stand brengen van het reusachtige podium van de Ierse rockband U2. “Niet iedereen is in staat om technisch ingewikkelde halffabricaten te vervaardigen. Dus was de eer aan ons. Zulke klanten verwachten bovendien een snelle levertijd, die wij zonder problemen hebben kunnen verwezenlijken.”

Samenwerken met Toplas brengt op. “De klant besteedt het werk uit en moet dus geen onnodige investeringen doen in een eigen machinepark, personeel en onderhoud. Dat valt onder ons takenpakket.” En dankzij de grote voorraden en ‘just in time’ levering wordt Toplas vandaag door een heel deel staalverwerkende bedrijven in België en Nederland beschouwt als een externe productieafdeling. “Waarom zou een machine-, staal- of industriebouwer grote projecten moeten afwijzen, omdat het niet voldoende productiecapaciteit heeft? Wij bieden dan de oplossing op maat. De klant heeft bovendien de keuze om eigen materiaal aan te leveren of uit onze stock te putten.”

Computergestuurd machinepark

Het volledig computergestuurd machinepark van Toplas maakt het mogelijk om kwalitatief hoogstaande producten af te leveren met een zeer korte levertijd. “We blijven ook voortdurend investeren in het up-to-date houden van het machinepark. Weer een investeringskost die niet de klant, maar wijzelf voor onze rekening nemen.” Toplas investeerde op drie jaar tijd voor maar liefst twee miljoen euro in een boor/zaagstraat, een boor/plasmasnijmachine en een plasmasnijmachine van 14 meter op drie meter.

Industrieterrein Kanaal Noord 1437, 3960 Bree
Tel.: 089-46 74 50, Fax: 089-46 74 51
www.toplas.be, info@toplas.be