Touringcarbedrijf De Wilg – Busbedrijf met troeven voor de ondernemer

Johnny Godefridi van busbedrijf De Wilg heeft een arendsoog voor opportuniteiten en nieuwe trends. Naast degelijk schoolvervoer en openbaar vervoer komt dat nog het best tot uiting in de manier waarop hij de vele uitdagingen in het touringcarsegment aangaat. “Af en toe moet je risico durven nemen!”

Conny Jans en Johnny Godefridi: “Af en toe moet je risico durven nemen. Met de nightliner willen we echt een nieuwe trend zetten.”

Maak kennis met de nightliner, het nieuwste paradepaardje van De Wilg. “Het is een exclusieve vip-bus met zestien volwaardige slaapplaatsen en voorzien van de nodige luxe voor een aperitief, een etentje of een memorabel weekendje weg met zakenrelaties,” vertelt Johnny Godefridi, samen met zijn vrouw Conny Jans zaakvoerder van De Wilg. “Het laatste jaar bracht een lichte terugval bij de touringcars. Daarom ben ik continu op zoek naar alternatieven en nieuwe opportuniteiten. Waar kunnen we een unieke meerwaarde bieden? Waar ligt onontgonnen terrein? Af en toe moet je risico durven nemen. Met de nightliner willen we echt een nieuwe trend zetten.”

Incentives en seminaries
De Wilg is ontstaan vanuit de gelijknamige camping in Hamont. De 2,2 hectare grote site getuigt van een knap staaltje ondernemerschap. Met een aanstekelijk enthousiasme vertelt Johnny Godefridi hoe De Wilg ontsproot vanuit het eerste campingbusje. “Vandaag bedienen we drie grote takken. Schoolvervoer en openbaar vervoer, zoals het uitgebreide pachtwerk van De Lijn, leveren vast werk en stabiele inkomsten. De touringcars zorgen dan weer voor constante uitdaging en verandering. Enkele jaren geleden hebben we een inhouse reisbureau opgericht om zelf creatieve voorstellen te ontwikkelen. Nu gaan we een stap verder met uitgewerkte programma’s voor incentives en seminaries.”
De Wilg houdt een wasstraat, herstelplaats en spuithal in eigen beheer. “Ook kleinere busbedrijven kunnen bij ons terecht. Door ons brede aanbod optimaal te benutten drukken we de kosten. Zo blijven we competitief.

“Dat tikkeltje méér brengen”
Tegemoet komen aan de wisselende vraag van het toerisme in de bussector blijft een intensieve uitdaging voor De Wilg. “Maar tegelijk krijg je er op persoonlijk vlak het meeste voor terug. Onze chauffeurs zijn meer dan gemiddeld en doen alles om elke reis echt te laten slagen. Zo houdt chauffeur Valère zelfs een blog bij. De verrassende online reacties van de reizigers stimuleren ons om er elke dag opnieuw in te vliegen,” aldus zaakvoerder Johnny Godefridi.

Industrieterrein kanaal Noord 1433 – 3960 Bree – T 089 48 08 80 – info@dewilg.bewww.dewilg.be