Truck Center Frederix – “MAN legt de lat zeer hoog. Voor ons geen probleem!”

De bekroning tot ‘Best Dealer of the Year’ in 2008 zette de kroon op het werk van vele decennia hard zwoegen en investeren. Al sinds 1950 gaan Truck Center Frederix uit Beringen en het Duitse vrachtwagenmerk MAN hand in hand. “Dat MAN voor z’n dealers en servicepunten de lat bijzonder hoog legt, daar hebben we geen probleem mee,” zegt medezaakvoerder Leon Frederix. “Onze klanten varen er wel bij.”

Rita en Leon Frederix.

Overgrootvader Louis Frederix zou er met grote verbazing naar kijken, de moderne kantoren en werkplaatsen van Truck Center Frederix in industriezone Ravenshout. In 1891 transporteerde hij nog met een eenvoudige hondenkar boter en melk naar de steden. Later verzekerden paarden de trekkracht. Het te vervoeren goederengamma breidde verder uit, mede onder impuls van grootvader Gustaaf die in 1924 de zaak overnam. Vader Jozef kreeg in 1947 de touwtjes in handen. Hij investeerde in één autocar en twee vrachtwagens. In 1950 startte hij met de verkoop van vrachtwagens van MAN, wat al zeer snel een goede keuze bleek. Sinds 2000 staan Leon en Rita Frederix – broer en zus – samen aan het hoofd van Truck Center Frederix, in totaal goed voor 29 medewerkers.

MAN Kempen – Limburg – Liège

De verkoop van de voertuigen verloopt via MAN Kempen – Limburg – Liège, een afzonderlijk bedrijf waarin Truck Center Frederix sinds 2006 participeert samen met Garage De Laak uit Geel en T.S.S.I uit Opglabbeek. Dankzij deze nauwe samenwerking genieten onze klanten van de beste voorwaarden” licht Leon Frederix toe. “Voor het onderhoud en de herstellingen kiest de klant vrij uit één van de zes servicepartners.”(Garage De Laak (Geel), Truck Center Frederix (Paal-Beringen), T.S.S.I (Opglabbeek), Truck & Trailer Dickens (Arendonk), De Laak Liège (Welkenraedt) en Garage Lacrosse (Embourg)).

Betrouwbare totaalservice

Truck Center Frederix besteedt alvast bijzonder veel aandacht aan een goede service, zo blijkt ook uit het ISO-certificaat 9001:2008 dat de firma in 2009 met de grootste onderscheiding behaalde. “Naast het onderhouden en herstellen van MAN-vrachtwagens en ook andere merken, leveren wij dezelfde totaalservice voor opleggers en aanhangwagens. Wij staan 24 uur op 24, 7 dagen op 7 paraat voor depannage. Dankzij onze grote voorraad wisselstukken garanderen we een snelle service. Als een herstelling uitzonderlijk wat langer duurt, bieden we vervangmaterieel aan (trekker of bakwagen). Onze mensen werken in een tweeploegendienst, zodat de openingsuren zich in de week uitstrekken van 7 uur ’s ochtends tot 19 uur ’s avonds. Zaterdag zijn we open tot 13 uur. Voortdurend zoeken we naar ervaren mecaniciens ter versterking voor het team.”

Schemkensstraat 8, 3583 Paal-Beringen, Tel.: 011-42 29 31
Fax: 011-42 87 21, info@frederix-man.be, www.frederix-man.be