Tuinen-Reynders Beringen – “We staan er opnieuw!”

Stel je voor: na meer dan 30 jaar succesvol ondernemen, blijken klanten ineens de weg naar je bedrijf niet meer te vinden. Het overkwam Willy Reynders van tuinen-reynders uit Beringen. “Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. De wet van Murphy zeker? Maar goed, vandaag staan ze er opnieuw en zelfs beter dan vroeger!”

Willy Reynders: “Zelfs als je alleen maar een plan nodig hebt, mag je ons contacteren.”

Willy Reynders heeft de voorbije jaren meermaals de wenkbrauwen gefronst. Stel je ook voor: je hebt al meer dan drie decennia een goed draaiende zaak, bent een referentie als het op tuinarchitectuur aankomt en van de ene dag op de andere blijken klanten verwonderd dat je nog bestaat. “Het was een opeenstapeling van verschillende factoren,” blikt de zaakvoerder terug op de voorbije periode. “Het begon met de sluiting van ons tuincentrum in Heusden-Zolder. Voor velen was dat het gezicht van tuinen-reynders. Toen we de deuren sloten en alles afgebroken werd, dachten mensen dat het gedaan was met ons bedrijf. Onze kantoren en alle andere activiteiten waren echter al jaren op de Inakker in Heusden-Zolder gevestigd. Daar we hier pal in de woonzone lagen, hadden we al een 5-tal jaren geleden beslist om te verhuizen naar ons terrein langs de Kasteletsingel te Beringen. Om gelijktijdig de afbraak en de opbouw van deze 2 zaken vlot te laten verlopen, hadden wij beslist om nog een 15-tal maanden in het Bedrijvencentrum te Beringen in te trekken. Ik geef toe al deze verhuizingen hebben het onze klanten moeilijk gemaakt, maar vandaag kan ik iedereen geruststellen: de Everselstraat in Beringen is onze definitieve vestiging!”

Nieuwe naam
Juist in deze moeilijke verhuisperiode waren we ook bezig met ons logo en onze bedrijfspresentatie en werd er gekozen voor “The Garden Company”. Dat was niet meteen een voltreffer want samen met al die locatiewijzigingen en dan nog deze naamwijziging, konden zelfs onze klanten ons niet meer vinden. Als je weet dat er in de streek dan nog verschillende aannemers zijn met dezelfde naam, dan begrijp je dat bij de klanten de verwarring groot was. Enkel de website van tuinen-reynders was en is nog altijd een duidelijke erkenning. Toen we onze naam “tuinen-reynders” wilden uitbreiden bleek dit onmogelijk, alle url’s bleken gereserveerd door onze collega’s. Je ziet alles wat fout gaat, krijg je niet zomaar terug rechtgetrokken.
“Ons klantenbestand bestaat uit 50 % particulieren en 50 % bedrijven: immobiliën, horeca enzovoort.”
Uiteindelijk, net voor de 35ste verjaardag van tuinen-reynders, lijken alle plooien gladgestreken: de nieuwbouw ziet er tegelijk strak en modern uit, maar ook luchtig. “Een aangename plek om te werken en om te bezoeken. Ook op het internet heeft tuinen-reynders nu zijn definitieve stek,” vertelt Willy Reynders.

 

Groenaanleg rond het restaurant “De Kristallijn” in Genk.

Alles onder één dak
Tuinen ontwerpen en aanleggen, dat is de grote troef van tuinen-reynders. “Zelfs als je alleen maar een plan nodig hebt, mag je ons contacteren,” zegt Willy Reynders. “Je bent niet verplicht om je tuin door ons te laten aanleggen. Het grote voordeel van ons bedrijf, is dat wij alle specialiteiten verzamelen onder één dak. Grondwerken, beregening, bestrating, groenaanleg: we doen het allemaal zelf. We kweken zelf een 2ha speciale variëteiten van speciale plantensoorten.
Duidelijk advies
“Daar wijzelf als wij een prijsofferte aanvragen, niet tevreden zijn met één eindsom (een bedrag dat je niet kunt vergelijken of aanpassen), doen wij dat dan ook niet voor onze klanten. Onze klanten krijgen voor zowel de planten, materialen en werk alle details. Bij ons kunnen ze al onmiddellijk niet alleen het prijsverschil maar ook het visuele verschil zien tussen bijvoorbeeld een kurkeik container 50 liter en een kurkeik kluit van 250/300. De keuze is aan de klant. Hij beslist welke materialen en welke aannemer hij kiest,” vertelt Willy Reynders.

Plan en werkelijkheid
“Een meter en pen en papier zijn niet langer de belangrijkste instrumenten van een tuinarchitect. Computers en hightech hebben die plaats ingenomen,” zegt Piet Rietveld, tuinarchitect bij Reynders Tuinen: “Opmeten doen we digitaal. Het plan tekenen we uit met een speciaal computerprogramma. Achteraf maken we er een 3D-afbeelding van,  je weet dus op voorhand exact hoe je tuin eruit zal zien.”

 

Everselstraat 110 – 3580 Beringen
T 011 53 69 52 – info@tuinen-reynders.be
www.tuinen-reynders.info