Van Hout Alu construct – “Wij beheersen het hele proces, dat maakt ons zo flexibel”

Van Hout Alu Construct heeft alle expertise in huis om zelf profielen te kleuren, te monteren en te installeren. Die veelzijdigheid, in combinatie met het ervaren personeel, maakt van de aluminiumspecialist een sterke technische partner, die flexibel kan inspelen op de wensen van de klant.

Bart Van Hout.

Het Zolderse bedrijf bestaat ruim 40 jaar. In 1994 stapte huidige zaakvoerder Bart Van Hout in de zaak. “Sindsdien zijn we gegroeid van twee naar 11 werknemers,” vertelt Bart. “We richten ons vooral tot architecten en aannemers. Niet als verkoopfirma, maar als partner die meedenkt op esthetisch en technisch vlak. Onze mensen beschikken over jarenlange ervaring. Daarom kunnen ook bouwprofessionals rekenen op ons advies. We werken met profielen van Sapa. Die komen ongekleurd binnen en worden door ons voorzien van een poedercoating. Nagenoeg alle kleuren zijn mogelijk, wat onze klanten uiteraard waarderen. Daarna monteren we de profielen in ons atelier en verzorgen we de montage ter plekke. Omdat we het hele proces beheersen, kunnen we flexibel inspelen op alle wensen van klanten.”

Topkwaliteit in uiteenlopende projecten

De belangrijkste doelgroepen van Van Hout Alu Construct zijn enerzijds particulieren die kiezen voor aluminium schrijnwerk van de beste kwaliteit en daar het nodige budget voor over hebben, en anderzijds projectontwikkelaars die op zoek zijn naar een competente partner, die meedenkt in functie van elk project. “Onze referenties zijn dan ook erg divers,” zegt Bart. “Onlangs leverden we bijvoorbeeld het schrijnwerk voor een villa, ontworpen door toparchitect Stéphane Beel. In Eghezée, bij Namen, waren we betrokken bij de bouw van een Lidl-filiaal. En in Mechelen hebben we meegewerkt aan de uitbreiding van een tuinbouwveiling.”

Exclusieve Artline-constructeur

Nog voor het einde van dit jaar begint Van Hout Alu Construct aan de bouw van een eigen toonzaal. “Eindklanten willen toch graag zien wat ze kopen,” weet Bart. “Bovendien zijn de ontwikkelingen in aluminium schrijnwerk zo sterk toegenomen, onder andere door de strengere energie-eisen, dat het toch belangrijk wordt om de uitgebreide mogelijkheden op een degelijke manier te tonen.”

Dit jaar werd Van Hout ook gekozen als één van de 16 constructeurs om de exclusieve Artline –raamwanden van Sapa te mogen verdelen, met quasi onzichtbare profielen en maximale lichtinval. Onlangs werd bovendien Brava opgericht, een zusterbedrijf dat gespecialiseerd is in binnenafwerking, trappen, deuren en daken. “Zo kunnen we de klant een totaaloplossing aanreiken voor zowel buiten- als binnenschrijnwerk,” stelt Bart Van Hout.

Vlinderstraat 10, 3550 Zolder
Tel.: 011- 53 66 60, Fax: 011- 53 81 29
info@vhalu.be, www.vhalu.be