van Osch – BMW i: mobiliteit van morgen

BMW-concessiehouder Leo van Osch en Juul Vanleysen van Holistic Architecture 50 / 5 slaan opnieuw de handen in elkaar. Dit keer voor de uitbreiding van de showroom in Hasselt. Als volbloed BMW-liefhebber kijkt Juul Vanleysen zelf ontzettend uit naar de komst van de BMW i, de gloednieuwe reeks elektrische wagens van BMW.

image003_lowvan Osch en Holistic Architecture 50 | 5 werkten enkele jaren geleden al samen voor het Limburgse Carrosseriebedrijf in Halen. Deze keer kreeg Juul Vanleysen de opdracht om de concessie in Hasselt aan te passen. “De nieuwe toonzaal komt voor de bestaande te liggen,” legt Juul Vanleysen uit. “Omdat we beperkt zitten in plaats, gaan we de hoogte in. De nieuwe showroom moet een opvallende, CO2-neutrale vitrine zijn waarin de drie merken – BMW, BMW i en MINI –  schitteren naast de Hasseltse singel.”

wallpaper-1920x1200-1_lowTot 200 km met één laadbeurt
Juul Vanleysen, zelf al jaren BMW-aficionado, verwacht erg veel van de BMW i-reeks. “Het is een stijlvol submerk voor elektrische wagens, helemaal aangepast aan de mobiliteit van morgen. Het allereerste model, de BMW i3, moet onvervalst BMW-rijplezier bieden zonder vervuilende emissies. Een krachtige modulaire batterij geeft je voldoende capaciteit om met één oplaadbeurt 150 tot 200 kilometer te rijden. Als je weet dat de gemiddelde Europeaan dagelijks amper 40 kilometer rijdt, is dat zeker voldoende. Bovendien biedt BMW via 360° ELECTRIC verschillende comfortabele oplossingen. Wie af en toe verre afstanden moet overbruggen, kan bijvoorbeeld heel eenvoudig een BMW-vervangwagen reserveren.”

design_lowTwee euro per 100 km
De BMW i is een knap staaltje vakmanschap met spitsvondige technologie onder de motorkap. De gebruikte materialen zijn zorgvuldig geselecteerd: eucalyptushout in het dashboard, met olijvenblad gelooid leder in het interieur en een stoffen zetelbekleding uit gerecycleerd polyester. “In combinatie met de lichte carrosserie van met carbonvezels versterkt kunststof kan je gerust zeggen dat BMW deze reeks niet lanceert als modegril maar omdat het merk bezorgd is om ecologie,” vertelt Juul Vanleysen. “Dit is een wagen die zichzelf terugverdient. De verbruikskost bedraagt een luttele twee euro per 100 kilometer. Bovendien is ook het onderhoud een stuk goedkoper waardoor de prijs per maand voor deze wagen ontzettend interessant is.”

Oplaadpalen
Een bezoek aan het benzinestation is met de aanschaf van deze wagen voltooid verleden tijd. Het volstaat om de batterij op te laden. “Dat kan thuis of op kantoor met een doodgewoon stopcontact in 8,5 uur of via een optionele Wallbox Pure lader in 5 uur. Uiteraard kan je ook beroep doen op de snelle openbare laadpalen in de steden. In combinatie met een vouwfiets geraak je op die manier overal op een ecologische en gezonde manier.”

50 jaar van Osch
Leo van Osch staat eind 2014 welgeteld 50 jaar aan het roer. Wat startte als een klein servicepunt voor BMW groeide uit tot een groep met concessies in Halen, Hasselt en Tienen. Daarnaast leidt de ondernemer ook nog de van Osch Occasiecentra, het Limburgs Carrosseriebedrijf en de MINI Hasselt Store.

BMW9834_Pavé_vanOsch_30x50.inddScheepvaartkaai 14 – 3500 Hasselt – T 011 21 15 10  – info@vanoschhasselt.net.bmw.bewww.vanosch.bmw.be