Vanaken Energietechnieken – “De toekomst is aan alternatieve energiebronnen”

Vanaken Energietechnieken werd opgericht in 1971 als verwarmingsbedrijf. Onder impuls van zoon Jos en zijn vrouw/zakenpartner Sabine Verrydt, ontwikkelde het bedrijf zich de laatste jaren tot een specialist in moderne, duurzame energievoorzieningen die zich zowel op de project- en particuliere markt als op de industriële markt beweegt. Met succes overigens, want op enkele jaren tijd groeide Vanaken Verwarming uit van een klassieke chauffagist met drie medewerkers tot Vanaken Energietechnieken, een modern bedrijf van 12 man dat zijn klanten adviseert en begeleidt in het plaatsen van energievriendelijke en duurzame verwarmings- en koelsystemen.

Jos Vanaken.

Jos Vanaken: “Wat wij willen is onze klanten een gezond en aangenaam binnenklimaat garanderen en dat op een ecologisch en economisch verantwoorde manier. Ik geloof rotsvast in de toekomst van de alternatieve energiebronnen zoals fotovoltaïsche cellen, warmtepompen en zonneboilers. Zij hebben hun waarde al ruimschoots bewezen. Ik zie binnen enkele jaren ook een grote toekomst voor warmtekrachtkoppelingen op microniveau. Als lid van het WTCB, Bouwunie Installateurs Limburg en Confederatie Bouw Limburg blijf ik goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en probeer ik die altijd mee te nemen in mijn bedrijfsvoering.”

Industrie

Het bedrijf richt zich sinds enkele jaren niet enkel meer op de particuliere markt, maar beweegt zich ook met succes in de project- en industriële markt.

“Wat wij willen is onze klanten een gezond en aangenaam binnenklimaat garanderen en dat op een ecologisch en economisch verantwoorde manier.”

Jos Vanaken: “Ik voel dat de bedrijfsleiders mij volgen wanneer ik met hen de mogelijkheden van alternatieve energiebronnen overloop. Ook zij zijn bezorgd om hun factuur, maar ook om de wereld die ze hun kinderen nalaten. Het gevolg is dat de industriële markt steeds belangrijker wordt binnen het bedrijf. Zodanig zelfs dat we een tweede businessunit hebben opgericht. Want onze particuliere klanten – op wie dit bedrijf gebouwd is – mogen niet in de kou komen te staan. Daarnaast zijn we nu bezig met de uitbouw van een aparte afdeling voor zwembadverwarming en kunnen we rekenen op een goed geoliede serviceafdeling. Want een goede service na verkoop is niet meer of minder dan respect tonen voor je klanten.”

HR-beleid

Sabine Verrydt.

Sabine Verrydt: “Een belangrijk aspect in de bedrijfsvoering is het HR-management. Wij gaan er prat op dat we een bedrijf zijn waar de medewerkers iedere morgen met plezier naartoe komen. We waken er zeer sterk over dat de sfeer hier optimaal blijft en dat onze mensen met het beste materiaal en materieel kunnen werken. Want gelukkige werknemers zorgen voor goed werk.”

Als licentiate Economie en als Marketingdocente weet zij ook perfect de impact van marketing op een bedrijf in te schatten. “Het is belangrijk dat je als bedrijf een positief imago uitstraalt en daar werken we iedere dag aan. Via onze medewerkers die onze ambassadeurs op de werkvloer zijn en via onze huisstijl die op onze bestelwagens en op de gepersonaliseerde, modieuze bedrijfskledij terugkomt.”

Maaseikerbaan 61, 3960 Bree
Tel.: 089-86 34 41, Gsm: 0477-42 35 71
www.vanaken-bvba.be, welkom@vanaken-bvba.be