Vandebos algemene bouwonderneming NV – De wereld bewoonbaar maken

Vijf jaar na elkaar de prestigieuze erkenning van de Trends Gazellen in de wacht slepen én ook nog eens door Bouwunie uitgeroepen worden als winnaar van de ‘Bouwschakel’ award? Een puike prestatie! Het zegt heel wat over de spirit en de enorme groei van dit bedrijf.

Van leem naar metselwerk

Alken, een dorp waarin een rijke geschiedenis, ondernemerschap en vernieuwing uitstekend samengaan. In 1928 werd er de kiem voor Vandebos NV gelegd door August Vandebos. Een schrijnwerker-timmerman, die zich toelegde op de vervanging van lemen woningen door gemetselde. Een initiatief dat al voor WOII resulteerde in een aannemersbedrijf met een 30-tal medewerkers. Na de oorlog werden naast woningen ook kerken, kloosters, scholen en ziekenhuizen gebouwd. “In de non-profit sector zijn we meer dan 80 jaar later nog steeds heel actief,” vertelt bestuurder ir. Krijn Henrotte. “Een traditie, die ondertussen ook leidde tot uitbreiding van de orderportefeuille met industriële en openbare gebouwen, appartementencomplexen en handelspanden. Vandaag de dag kunnen wij stellen dat klanten voor alle soorten projecten, van groot tot klein, van nieuwbouw tot renovatie, bij ons terecht kunnen.”

Een traditie van generaties

Bouwen in een traditie betekent dat ervaring van generatie op generatie wordt doorgegeven. Ervaring gecombineerd met de meest moderne bouwinzichten. Inzicht in techniek, materialen en duurzaamheid. “Efficiënt bouwen is een kwestie van goed plannen,” een taak die bestuurder Staf Jacobs goed in de vingers heeft. Hij leidt het bedrijf op dat vlak in goede banen. “En van de juiste mensen inzetten.” En ook daar weten ze bij Vandebos alles van. “Wij willen vertrouwen en vakmanschap uitstralen en een bedrijf zijn, waar menselijke waarden en normen worden gerespecteerd. Onze bedrijfsslogan blijft onverminderd van kracht: de wereld bewoonbaar maken, letterlijk en figuurlijk.” vertelt Elza Vandebos, gedelegeerd bestuurder. Vandaag werken hier bijna 100 mensen die deze leuze omzetten in de praktijk. De loyaliteit van de equipe wordt gekenmerkt door werknemers die 30 tot zelfs 35 jaar dienst hebben of door de opvolging van verschillende generaties.

Klaar voor de toekomst

Vakbekwame en kwaliteitsbewuste medewerkers opereren nog steeds vanuit Alken. Inmiddels van op een site van meer dan 15.000 m². Een forse investering resulteerde in de huidige functionele infrastructuur en logistiek. “We hebben een uitgebreid en up-to-date wagen- en machinepark. Allemaal direct inzetbaar, dus geen oponthoud tijdens de bouw. Eveneens heel bevorderlijk voor de efficiency is het feit dat we beschikken over eigen productieafdelingen: een prefabhal, een ijzerhal en een schrijnwerkerij. Hier kunnen we zelf alle benodigde bouwonderdelen – van wapeningskorven, balken, trappen of liftwanden tot complete constructies – op maat fabriceren.” Mensen, materialen en middelen. Met deze 3M’s is het hele bouwspectrum onder controle.

Vandebos profileert zich door een platte organisatie met korte communicatielijnen en snelle besluitvormingsprocessen. Het bedrijf loopt voorop bij de ontwikkelingen in de bouw, zowel op gebied van techniek en milieu als in organisatie en logistiek. Dat geldt ook voor kwaliteit. Men streeft er steeds naar verbetering van processen en bouwmethoden.

Een modern bedrijf met moderne bouwmethodes en modern geschoold personeel, overgoten met de saus van een familiebedrijf, dat is het recept voor een goed functionerend bouwbedrijf in de huidige samenleving.

Bisschopsweyerstraat 17, 3570 Alken
Tel. 011-31 20 77
vandebosnv@skynet.be
www.vandebos-bouwonderneming.be