Vandereyt Bouw & Renovatie – “Omdat de gezondheid van een gebouw onze grootste zorg is”

De Hasseltse bouwonderneming Raoul Vandereyt droeg lang de naam van vader Raoul, maar daar kwam sinds kort verandering in. Via zoon Miguel zit ondertussen na 75 jaar de derde generatie aan het roer. De firma Vandereyt is gekend voor het mooie palmares in grotere bouwprojecten, vooral in de openbare sector doch is ook actief in de privé-sector en de renovatiemarkt.

Miguel Vandereyt.

Grootvader Michel Vandereyt bouwde kerken, kloosters en scholen en vader Raoul bleef – met een eigen bouwbedrijf – die traditie verder zetten. 36 jaar later is Vandereyt met een orderboek van zo’n 25 miljoen euro een belangrijke speler in de bouw en renovatie van scholen, serviceflats, ziekenhuizen en andere grote en middelgrote projecten in de regio Vlaams Brabant, Antwerpen en Limburg.

“Onze organisatie is geoptimaliseerd op het binnenhalen van werk uit openbare aanbestedingen,” zegt zaakvoerder Miguel Vandereyt. “De sleutel om daarin als beste uit de bus te komen, is de hoogste kwaliteit bieden aan de beste prijs en dat krijgen we voor elkaar dankzij onze structuur. Er is geen middenkader: de projectleider overlegt rechtstreeks met de directie. Dat bevordert ook de snelheid. We zijn momenteel aan een werf bezig in het Hasseltse Virga Jesseziekenhuis, waar we een vleugel van 2.500 m² volledig renoveren in iets meer dan vier maanden tijd. Ook voor het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen renoveren wij reeds jaren diverse verpleegafdelingen binnen korte termijnen. Voor de klant is dat cruciaal: zijn omzet hangt af van de snelle beschikbaarheid van die vernieuwde ligplaatsen.”

Eigen ambacht

Behalve het grote projectwerk in de openbare sector maakte Vandereyt zich ook sterk in de privé-sector, met succesvolle projecten in de bouw van kantoor-, industrie- en woonpanden.

“De laatste jaren komen daar dus ook meer en meer de renovatieprojecten bij, vandaar dat we dit ook in ons nieuw logo verwerkt hebben. Daar waar we op de nieuwbouwprojecten de piekmomenten opvangen met onderaannemers, doen we in het renovatiesegment de meeste werken met eigen ploegen,” zegt de gedreven zaakvoerder.

“Vergeet niet dat we in de zorgsector dikwijls bouw- en renovatiewerken uitvoeren op plaatsen waar er overdag nog steeds activiteit is. Om die zo min mogelijk te storen is er communicatie nodig en dat lukt enkel als je daar goed getrainde ploegen aanwezig hebt die van alle markten thuis zijn. Zo kunnen we eventuele problemen dadelijk oplossen.”

“Voor de fijne afwerking kunnen we steeds beroep doen op onze moderne schrijnwerkerij waar we niet alleen binnen- en buitenschrijnwerk uitwerken doch ook allerhande meubilair. Hierdoor is Vandereyt Bouw & Renovatie de ideale partner voor grote of kleine projecten die we met de beste zorg uitvoeren.”

Zavelvennestraat 36 – 3500 Hasselt
Tel.: 011/21.00.26 – Fax: 011/22.92.70
www.vandereyt.be – info@vandereyt.be