Vanherle Dakwerken – Topkwaliteit aan de juiste prijs

‘Wie bij ons een Mercedes koopt, krijgt ook een Mercedes’. Klinkt enigszins vreemd als leuze voor een dakdichtingsbedrijf, maar het klopt wel voor Vanherle Dakwerken uit Lummen. “Mijn vader Emiel is in 1965 begonnen met een eenmanszaak. Die is dankzij kwaliteit, een klantvriendelijke service én correcte prijzen uitgegroeid tot een zeer stabiele onderneming,” legt zaakvoerder Benny Vanherle uit.

Benny Vanherle.

Vanherle Dakwerken in Lummen is een van de grotere spelers onder de West-Limburgse dakdichtingsbedrijven. Het 14-koppige team van zaakvoerder Benny Vanherle legt in opdracht van de industrie, particulieren, aannemers en de overheid platte daken aan op basis van bitumen en kunststof. Zowel nieuwbouw als renovatie behoren tot de mogelijkheden. Vanherle Dakwerken is vooral actief in Limburg, Brabant en Antwerpen en is fors gegroeid dankzij een sterke bedrijfsfilosofie. “Jaarlijks leggen wij om en bij de 120.000 m² aan dakdichting. Zo’n cijfers kan je enkel halen wanneer je de klanten waar voor hun geld geeft. Dat proberen we steeds in ons achterhoofd te houden. Afspraken zijn er om nageleefd te worden,” zegt Benny Vanherle. “In plaats van vlug wat geld te verdienen, proberen wij mee te werken aan een oplossing op lange termijn. Geregeld komen hier klanten aankloppen met de vraag of we het dak dat we zo’n 30 jaar geleden bij hen hebben gelegd, eens kunnen vernieuwen. Geloof me, da’s een referentie die weinigen kunnen voorleggen in onze sector.”

Stevige garantie

Voor sommige bouwers staat een plat dak nog steeds synoniem met lekken. Dat misverstand probeert Vanherle Dakwerken dagelijks uit de wereld te helpen. “Wij werken doorgaans met iets duurdere materialen, maar die hebben dan ook wel een bewezen levensduur van 35 jaar. Alleen op die manier kan je een stevige garantie bieden aan je klanten,” beseft Vanherle. “Misschien werken we hiermee wel tegen onze eigen winkel. Met goedkoper materiaal kan je sneller weer aan de slag, om te repareren weliswaar.” In de loop der jaren bouwde Vanherle een stevige reputatie op in de sector. Zo stond het Lummense bedrijf garant voor een waterdicht dak bij onder meer de Vlaamse Media Maatschappij, Electrabel, Borealis Polymers, BASF en verschillende ALDI-vestigingen.

Geen sprookje

“Ook al hebben mijn ploegbazen intussen een vergelijkbare ervaring opgebouwd, toch volg ik de werven nog steeds zelf op. Ik blijf het aanspreekpunt van Vanherle Dakwerken. Logisch toch dat klanten die soms tienduizenden euro’s uitgeven de volle aandacht verdienen van de zaakvoerder. We werken zeker niet aan bodemprijzen zoals sommigen in onze branche, maar de kwaliteit is wel tiptop. De beste service aan de laagste prijzen, dat is een sprookje dat snel doorprikt wordt.” Ook op vlak van het milieu draagt Vanherle Dakwerken zijn steentje bij. Het bitumineuze afval gaat steevast weer naar de fabrikant om te recycleren. Ook opvallend is de reparatiedienst. “We zijn bijna permanent bereikbaar voor onze klanten en onze service dienst staat ter beschikking om binnen de 24 uur acute problemen op te lossen. Tijdens het bouwverlof was er flink wat stormschade bij het bedrijf Affilips in Tienen. Ondanks de bouwvakantie hebben wij er toch voor gezorgd dat het bedrijf operationeel kon blijven. Met zo’n service kan je het verschil maken.”

Groenlarenstraat 50, 3560 Lummen
Tel.: 013-52 14 83
www.vanherledakdichting.be