Vital Parren – Maatwerk in exclusiviteit

“Het eikenhouten pool- en/of guesthouse is in opmars. Zeker nu de zomer nadert, komen de aanvragen voor exclusieve en robuuste optrekjes gestaag binnen,” vertelt Vital Parren enthousiast. “Het zomerse leven verplaatst zich immers steeds meer van living en keuken richting tuin, terras en pool. Maar ook zakelijk gezien, is het nostalgische wooden house een verrassende optie voor het privékantoor.”
Een traditioneel eiken bijgebouw is volgens Vital Parren van het gelijknamige bedrijf in Bocholt een unieke sfeermaker die landelijke luxe en comfort uitstraalt, of het nu om een eiken garage, carport, paardenstal, bergruimte, poolhouse, terrasoverkapping of een tuinhuis gaat waarin je kunt werken, studeren of feesten. “Bij deze traditionele manier van bouwen met eerlijk eikenhout staat vakmanschap voorop. Elk gebouw is volledig maatwerk en architectonisch uniek. De constructie van het frame, de draagpalen, dakranden en de schoren worden met behulp van de oeroude pen-gatverbinding aan elkaar verbonden. Door gebruik te maken van de beste materialen hebben de gebouwen een robuuste en degelijke uitstraling. De uitstekende eigenschappen van eikenhout, de dichte nerf en de mooie houtstructuur garanderen een lange levensduur.”
Topproducten
We schrijven 1999 als Vital Parren in Bocholt van start gaat met een bedrijf in daktimmerwerken en dakbedekking. Enkele jaren geleden werd gevelbekleding met sidings Cedral als nieuwe activiteit toegevoegd. Op het gebied van wooden houses is Vital Parren nu ruim een jaar actief. Het bedrijf telt 6 ambachtelijke vaklieden, is VCA-gecertificeerd en bedient vanuit Bocholt klanten in Belgisch en Nederlands Limburg. “We zijn bewust in de breedte gegroeid en dat biedt voordelen. Zeker gezien de huidige financiële recessie,” verzekert Vital Parren. “Bovendien werken wij uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige topproducten die in combinatie met de interne knowhow en service van Vital Parren exact aansluiten op de wensen van de moderne klant. Sidings bijvoorbeeld zijn stroken geperst vezelcement met een houtstructuur die gevels van woningen en bedrijfspanden een heel eigentijdse uitstraling geven. Het materiaal is zeer duurzaam en milieu- en onderhoudsvriendelijk. Sidings zijn in ruim 20 kleuren verkrijgbaar, en kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.”
Vital Parren.
Eén aanspreekpunt
“De markt wil in 2010 niet alleen een uitstekend, milieuvriendelijk, product, maar ook één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden. En dat bieden we zowel inzake dakwerken en sidings als wat betreft onze wooden houses. De eikenhouten bijgebouwen vervaardigen wij in onze eigen werkplaats. Het zijn geen kant-en-klare bouwpakketten. De klant heeft hierbij veel inspraak. Hij bepaalt hoe zijn eikenhouten gebouw eruit gaat zien, terwijl wij de technische verantwoording voor onze rekening nemen. Afhankelijk van het wensenpakket vervaardigen wij een nostalgisch buitenverblijf of een ultramodern poolhouse. Na de montage ter plekke, voorzien we het gebouw of terras desgewenst van een open haard, een buitenkeuken, sauna, … De klant heeft slechts één aanspreekpunt, van het eerste idee en ontwerp tot en met het grondwerk, de montage en het interieur van zijn eikenhouten bijgebouw.”
Als relatief klein bedrijf hecht Vital Parren bijzonder aan korte lijnen, persoonlijke binding met medewerkers en klanten en een hoge mate van verantwoordelijkheid. “Onze kracht schuilt enerzijds in de ambachtelijkheid van onze medewerkers en anderzijds in onze klantgerichtheid. Bovendien… we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen.”
Breeërweg 34, 3950 Bocholt
Tel.: 089-46 73 10