Vliegen – Uitblinker in sanitair

“Nooit naast uw schoenen lopen, maar hard werken en altijd kwaliteit leveren.” Deze raad kreeg Raf Vliegen van zijn vader toen hij in 2000 het roer overnam. Nog steeds vormt deze uitspraak de leidraad voor de manier waarop Vliegen nv elke dag de zaken aanpakt en dat al meer dan 50 jaar.

Raf Vliegen.

“Wij hebben er bewust voor gekozen om uit te blinken in één vakgebied: sanitair,” aldus Raf Vliegen. “Dit geeft ons de mogelijkheid tot verregaande specialisatie. Als sanitairinstallateur bieden we dan ook totaalservice, variërend van de aanleg van regenafvoersystemen, riolering, pompinstallaties en brandbestrijdingsinstallaties tot en met de plaatsing van het sanitair. We richten ons hiermee op nieuwbouw en renovatie van middelgrote en grote projecten zoals sociale woningbouw, appartementen, kantoorgebouwen, woonzorgcentra, ziekenhuizen, scholen, … in de regio Bree en de driehoek Luik-Antwerpen-Mechelen. Natuurlijk staan we open voor verdere expansie, desnoods over de grens. Voorbeelden van projecten waar wij de complete sanitaire installaties hebben aangelegd zijn onder meer: het Mariaziekenhuis in Noord-Limburg, het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Buitenlandse Zaken (Egmontcomplex) in Brussel, het Silvertopcomplex in Antwerpen (renovatieproject), Mechelen Campus, de kantoorgebouwen van Sanoma Magazines in Diegem en Residentie Kattendijkdok op ’t Eilandje in Antwerpen.”

Afspraak is afspraak

Bij Vliegen is afspraak afspraak. Raf Vliegen en zijn team doen er alles aan om de deadline te halen. “Vertrouwen en eerlijkheid nemen een centrale plaats in binnen onze bedrijfsvisie. Wij hebben op dit vlak een reputatie van meer dan 50 jaar hoog te houden. Beloofd is beloofd. Ook hechten wij veel belang aan het respecteren van de afgesproken timing. Waar nodig schakelen we extra ploegen in om een tandje bij te zetten. Hierdoor kunnen we een snelle werfopvolging en een snelle bijsturing garanderen bij onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene omstandigheden. Het grote aantal technische medewerkers – een 20-tal in vast dienstverband en een gelijkaardig aantal in onderaanneming – biedt ons voldoende capaciteit om elke opdracht de baas te kunnen. Uiteraard werken wij volledig conform de richtlijnen van de fabrikant en de geldende wet- en regelgeving.”

Kwaliteit tegen correcte prijs

De geschiedenis van Vliegen nv gaat terug tot in 1960. Pierre Vliegen richt dat jaar een eenmanszaak op die zich toespitst op sanitair en lood- en zinkwerken. Dankzij de focus op kwaliteit en service groeit het aantal opdrachtgevers voortvarend. Ook het aantal medewerkers groeit. In 1993 stapt zoon Raf in de zaak; in 2000 neemt hij het roer over. De overgang van vader op zoon verandert weinig aan de succesvolle bedrijfsaanpak. Stilaan verschuift de focus volledig naar sanitair voor professionele klanten. De ambitie: kwaliteit leveren tegen een correcte prijs.

”Dankzij intelligente software en strakke interne organisatie kunnen wij hoogwaardige ontwerpen snel aan bouwheren voorleggen, of het nu gaat om een eenvoudige badkamer in de sociale woningbouw, de complete sanitaire uitrusting van een kantoorgebouw of een regenwaterafvoersysteem,” aldus Raf Vliegen. “Bij ons vindt de klant de hoogwaardige kwaliteit van de groten in de branche en tegelijkertijd de voordelen van een middelgrote onderneming zoals flexibliteit, korte lijnen, lage kosten, betrokkenheid en een platte organisatie. Onze uitstekende reputatie hebben we aan onze medewerkers te danken. Dankzij de juiste mix van ervaring en jeugdig dynamisme brengen we elke opdracht tot een goede einde.

Meeuwerkiezel 37, 3960 Bree
Tel.: 089-46 18 94, Fax: 089-47 19 89
info@vliegennv.be, www.vliegennv.be