Went Fiduciaire – “Een evenwichtige balans is slechts het begin”

Sinds enkele maanden heeft Went Fiduciaire een nieuwe stek aan de Hasseltse ring. Een nieuw adres, maar de doelstelling blijft ongewijzigd: ondernemers helpen om hun ambities waar te maken.

Gert Engelen: “Wil je als ondernemer je toegevoegde waarde verhogen, dan moet je berekende risico’s nemen. Dat vraagt strategisch inzicht en een doelgerichte planning.”
Gert Engelen: “Wil je als ondernemer je toegevoegde waarde verhogen, dan moet je berekende risico’s nemen. Dat vraagt strategisch inzicht en een doelgerichte planning.”

Een atypisch boekhoud- en accountancykantoor: zo zou je Went kunnen omschrijven. Hoezo atypisch? Gert Engelen, oprichter van het bedrijf, legt uit: “De doorsnee accountant zorgt ervoor dat zijn klanten een evenwichtige balans kunnen voorleggen. Maar eigenlijk is dat slechts het halve werk. Ik ben opgegroeid in een familiebedrijf en leerde daardoor de meerwaarde kennen van een boekhouder die meedenkt op strategisch en financieel vlak.”

An Caeyers.
An Caeyers.

Meer dan boekhouden
“Daarom beperken we ons niet tot het puur boekhoudkundige,” zegt Benny Derwae, expert fiscaliteit en vennoot bij Went. “Klanten kunnen bij ons terecht voor een waaier aan zakengerelateerde diensten. De expertise van onze medewerkers gaat van vermogensplanning en strategisch management tot fiscaliteit en juridisch advies.”
Dat de ondernemer centraal staat bij Went is dus niet zomaar een reclamepraatje. Vennote An Caeyers bevestigt: “Zelfs onze raad van bestuur telt een ondernemer in de rangen. Hij vormt voor ons het perfecte klankbord, want als bedrijfsleider kent hij de verwachtingen van zijn collega’s beter dan wie ook.”

Toegevoegde waarde
“Waardevol ondernemen is de rode draad in al wat we doen,” onderstreept Gert Engelen. Dat is meteen ook de voornaamste reden waarom tal van Limburgse kmo’s met ons in zee gaan. “Wil je als ondernemer je toegevoegde waarde verhogen, dan moet je berekende risico’s nemen. Dat vraagt strategisch inzicht en een doelgerichte planning: vaak niet de corebusiness van de meeste bedrijven, maar wel de sterkste troeven van Went. Zei ik al dat een balans in evenwicht pas het begin is?”

Benny Derwae.
Benny Derwae.

“Onze medewerkers scholen zich constant bij”
De gekwalificeerde medewerkers bepalen mee de sterkte van Went. “Ook op dat vlak zijn we een buitenbeentje,” zegt vennoot Gert Engelen, die zelf kan terugblikken op ruime ervaring in de banksector. “We rekruteren al vanop de schoolbanken en investeren zwaar in opleidingen voor onze medewerkers. Op die manier blijven ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in, bijvoorbeeld, de overname van bedrijven. We betrekken hen bovendien bij alle facetten van een dossier. Voor klanten is het immers van groot belang dat ze bij één aanspreekpunt terechtkunnen.”

logo Went_cmykGouverneur Roppsesingel 15 bus 1.1 – 3500 Hasselt – T 011 53 00 75 – hasselt@went.bewww.went.be