Wie wordt de Limburgse jonge ondernemer van het jaar ? JCI Limburg award op 22 april

JCI Limburg maakt winnaar op 22 april bekend.

Op jonge leeftijd al een stevige impuls geven aan de Limburgse econo­mie, het is niet iedereen gegeven. Daarom reikt JCI Limburg dit jaar op­nieuw de JCI Award uit aan een jonge ondernemer uit een select kransje genomineerden. Op woensdag 22 april wordt in het Cultureel Centrum van Hasselt bekendgemaakt wie Mark Lens van Eurosys opvolgt als Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar. Nadia Jansen (Building Group Jansen), Kim Hendrikx (Global Impact), Jeffry Lambrechts (Lambrechts Sanitair) en Rik Zweegers (Crème de la Crème) zijn de kanshebbers. Gastspreker op 22 april is regisseur en ‘Slimste Mens’-presentator Erik Van Looy.

Gastsprek er op 22 april is regisseur en ‘Slimste Mens’-presentator Erik Van Looy
Gastsprek er op 22 april is regisseur en ‘Slimste Mens’-presentator Erik Van Looy

JCI Limburg groepeert de lokale afdelingen van JCI Genk, Tongeren, Beringen, Maasland, Hasselt en Haspengouw. JCI staat voor ‘Junior Chamber International’ (ook wel ‘Jaycees’ genoemd). “Onze vereniging is een ideale biotoop voor jonge on­dernemers. Binnen onze kring krijgen zij de kans om belangrijke leiderskwa­liteiten als ondernemingszin, verant­woordelijkheidsbesef en medemen­selijkheid te ontwikkelen,” verklaart Tom Hoogmartens, voorzitter van de commissie Award JCI Limburg.
Adelbrieven

De prijs voor de Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar past als gegoten in dat plaatje. De Limburgse ge­nomineerden zijn maximaal 40 jaar oud en moeten al een aantal adelbrieven kunnen voorleggen. Via nieuwe technologieën en innovatieve methodes een plaats op de markt hebben verworven, is een belangrijke voorwaarde. “Niet alleen internationalisme, business, individu en gemeenschap, stuk voor stuk cruciale fundamenten van JCI, moeten aan bod komen. Ook primordiale kwaliteiten, zoals teambuilding, durf, continuïteit en management, kunnen een doorslaggevende rol vertolken,” aldus Andres Lesire, past-voorzitter.

Met de uitreiking van deze award wil JCI Limburg tonen dat het jonge ondernemers voluit steunt. De onderscheiding staat symbool voor de appre­ciatie die JCI heeft voor wat de genomineerden al hebben gepresteerd. Een onafhankelijke jury beslist wie de winnaar wordt. In dat selectiecomité zitten vertegenwoordigers van de drie werkgeversorganisaties (Voka-Kamer van Koophandel Limburg, VKW-Limburg en Unizo-Limburg), BAN Vlaanderen, VMA-Limburg, LRM, voormalige winnaars van de JCI Award en een afvaardi­ging van de Limburgse Bestendige Deputatie.

De genomineerden

Nadia Jansen

lm46-2-nadia-jansen2
• Bedrijf: Building Group Jansen (Meeuwen-Gruitrode)
• Leeftijd: 34 jaar
• Zij is een van de weinige vrouwelijke bedrijfslei­ders in de bouwsector. Vooral in de financiële, strategische en emotionele kant van de busi­ness is ze heel bedreven. De bedrijvengroep beleefde de voorbije jaren een sterke groei en is inmiddels in meer dan 50 landen aanwezig.


Kim Hendrikx

lm46-2-kim-hendrikx
• Bedrijf: Global Impact (Genk)
• Leeftijd: 36 jaar
• Hij bouwde zijn bedrijf, dat zowel sokken en ondergoed als nachtmode voor de hele Benelux ontwerpt, in 1996 vanuit het niets op. Global Impact realiseert nu al een omzet van 13,7 miljoen euro. Kim Hendrikx runt het be­drijf samen met zijn broer Tom. Zowel in België als Nederland levert hij aan de belangrijkste winkelketens.


Jeffry Lambrechts

lm46-2-jeffry-lambrechts
• Bedrijf: Lambrechts Sanitair (Genk)
• Leeftijd: 37 jaar
• Jeffry is de drijvende kracht achter de grootste Belgische winkel (5.000 m²) voor sanitair, cv en nieuwe energietechnieken. De zaak werd eind januari 2009 geopend. Lambrechts Sanitair is al ruim 60 jaar bekend als een toonaangevende groothandel in warmte- en watertoepassingen. Met een opmerkelijke integriteit verruimde Jeffry Lambrechts het groeipotentieel voor zijn onderneming, door een breder marktpoten­tieel aan te spreken.


Rik Zweegers

lm46-2-rik-zweegers
• Bedrijf: Crème de la crème (Hasselt)
• Leeftijd: 39 jaar
• Crème de la crème, dat naam maakte als ijsmaker dankzij de samenwerking met onder meer Leonidas, begon in 1999 en werkt volop aan de uitbouw van een breed draagvlak bij restaurants, hotels en ijssalons. De zaakvoerder blijkt niet alleen een creatieve teamspeler, maar etaleert ook een opvallend doorzettingsvermogen.

Bart Vancauwenberghe