Zakenkantoor Leijssen – “We kennen geen sluitingstijden, het is niet alleen ons vak, maar ook onze hobby”

Verzekeren is vooral een kwestie van vertrouwen. Dat is bij zakenkantoor Leijssen in het hart van Hamont-Achel al sinds mensenheugenis in goede handen. Vader Jos Leijssen draagt in de toekomst de fakkel over aan zijn ambitieuze dochter Isabelle, waarmee de dienstverlening van dit familiebedrijf ook voor de vierde generatie is verzekerd.

Isabelle en Jos Leijssen.

Het kantoor is gevestigd in een stijlvol pand onder de imponerende toren van de Sint-Laurentiuskerk. Jos’grootvader startte omstreeks 1871 met een eigen ‘eigen spaar- en leengilde’. Onder zijn bezielende leiding groeide het kantoor uit tot een vertrouwde naam in de verzekeringswereld. Sinds 2007 vormt Jos een goed ingespeeld duo met dochter Isabelle. “We zijn natuurlijk stevig verankerd in deze regio, maar de klantenkring van particulieren en ondernemers bevindt zich in heel België,” vertelt Leijssen senior. “We groeien steeds met onze klanten mee. Zowel startende zelfstandige ondernemers als grote bedrijven kunnen bij ons terecht.”

“We groeien steeds met onze klanten mee. Zowel startende zelfstandige ondernemers als grote bedrijven kunnen bij ons terecht.”

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid zijn de kernwaarden die hoog in het vaandel staan bij het familiebedrijf. “Voor onze zakelijke klanten verzorgen we het volledige ‘risk management’,” legt Jos uit. “Het vinden van de juiste polis in het grote aanbod is vooral een kwestie van vertrouwen. Standaardpakketten bestaan voor ons niet.”

“We staan dag en nacht voor onze klanten klaar. We kennen geen sluitingstijden en dat kun je best letterlijk opvatten,” lacht Isabelle. “Verzekeren is niet alleen ons vak, het is ook onze hobby. Dat komt vooral door de enorme veelzijdigheid. We leren ontzettend veel mensen kennen en ontmoeten ondernemers uit verschillende sectoren. We blijven ook altijd alert om hen te wijzen op eventuele risico’s. Onze klanten beschouwen we gewoon als onze werkgever. Dat gevoel werd me natuurlijk met de paplepel ingegoten.”

Volop toekomstplannen

Dochter Isabelle is de gedroomde opvolgster, die het 43-jarige levenswerk van Jos voortzet. Door haar komst waait er een frisse wind door het bedrijf. Isabelle is klaar voor haar nieuwe taak. “Ik ben trots op wat mijn voorgangers hebben opgebouwd,” vertelt Isabelle. “Op die basis willen we verder bouwen aan ons bedrijf.” Haar studie toegepaste economische wetenschappen en vastgoedkunde aan de KU Leuven biedt bijvoorbeeld interessante mogelijkheden om ook als makelaar en hypotheekverstrekker aan de slag te gaan. “Daarnaast willen we ‘onze waaier verder opentrekken’. We hebben zeker interesse voor verdere expansie in Limburg en sluiten overnames niet uit,” besluit Isabelle.

Stad 42-48, 3930 Hamont-Achel
Tel.: 011-62 24 48, Fax: 011-62 26 07
Verzekeringen@leijssen.be