Abboss: “Hoger rendement bij de klant dankzij Open Source Software”

Met hoogkwalitatieve en toch prijsvoordelige softwareoplossingen richt Abboss zich tot ondernemingen, lokale besturen en de culturele sector. Het geesteskind van Steven Ryckebusch en Jan De Bruyne scoort vooral sterk met de Spaanse Open Source-systemen van Openbravo en is onder meer in de retailsector aan een gestage opmars bezig. Abboss (Achieving Better Business with Open Source Software) is gevestigd in de gebouwen van het voormalige AP&P. Via zusterbedrijf Phihold biedt het haar klanten onder meer infrastructuurbeheer aan via een eigen datacenter, dat zowel fysiek als technisch uitstekend uitgerust is. “Door talrijke beveiligingen streven we er ook naar zo goed mogelijk een 100% bereikbaarheid van het datacenter te benaderen. De bijkomende samenwerking met een groot extern datacenter is daarbij van goudwaarde.”

 

Steven Ryckebusch en Jan De Bruyne

Cloud computing

Via de datacenters kunnen de gegevens en de applicaties van de klanten worden gehost, maar deze dienst biedt ook interessante mogelijkheden voor actuele trends zoals SaaS (Software as a Service) en cloud computing (waarbij bedrijven capaciteit huren bij een extern datacenter). “De tijd is stilaan voorbij dat iedere onderneming over een eigen datacenter beschikt, omdat het door de razendsnelle evoluties zowat onmogelijk is geworden alles zelf op te volgen en te onderhouden.”

Toch ligt de focus van het bedrijf voornamelijk op Open Source software. “In tegenstelling tot de licentiegebonden oplossingen van de grote aanbieders, is de programmacode van Open Source-oplossingen volledig vrij beschikbaar. Daardoor krijgen bekende merken zoals bijvoorbeeld Internet Explorer of Office tegenwind van programma’s zoals Mozilla Firefox of Open Office, die gratis én legaal via het internet kunnen worden gedownload, gebruikt en aangepast. Abboss biedt onder meer oplossingen aan voor documentbeheer, bedrijfsautomatisering en klantenbeheer (‘CRM’).”

Openbravo ERP en POS

Abboss is ook de Belgische partner van Openbravo. “Deze Spaanse onderneming biedt een ERP-oplossing die goedkoper is dan die van de traditionele aanbieders, waardoor de klant het vrijgekomen budget kan besteden aan het afstellen van het programma op de behoeften van zijn bedrijf. Door aankoop van een gewaarborgde versie, krijgt de klant ook assistentie in geval van problemen, maar blijft hij intussen wel gespaard van een loodzware licentiekost. Bovendien blijken tal van klanten dit systeem ook kwalitatief beter te vinden. We omringen dit ERP-pakket met de beste eigenschappen (‘best of breed’) uit diverse andere specialiteiten.”

Daarnaast scoort Abboss ook goed met de retailgerichte kassasoftware van Openbravo (POS). “We hebben onder meer al een aantal Oxfam-winkels uit Brussel en Wallonië van deze software en de bijpassende randapparatuur voorzien. Momenteel werken we volop aan andere interessante projecten, zodat de toekomst er goed uitziet.”

President Kennedypark 41
8500 Kortrijk
Tel.: 056-24 39 80