Advocatenkantoor De Meulenaere & Partners – “Geen ivoren toren, maar nauw persoonlijk contact”

Jarenlange ervaring, met de noodzakelijke specialisaties voor een volledige juridische dienstverlening, ondersteund door een heel persoonlijke aanpak: dat typeert Advocatenkantoor De Meulenaere & Partners ten voeten uit. Het op en top familiale kantoor bouwde sinds 1975 een karrenvracht aan credibiliteit en ervaring op en stelt die ten dienste van kmo’s en particulieren.

Luk en Bart De Meulenaere.
Luk en Bart De Meulenaere.

Welke zijn de belangrijkste specialisaties van uw kantoor?
Bart De Meulenaere: “Nadat wij vroeger onder meer de volledige juridische dienstverlening voor een grote speler in de automobiel in het Gentse verzorgden, behartigen wij voor hen nog altijd alles wat privaat en commercieel contractrecht vertegenwoordigt. Daarnaast hebben wij een diepe expertise in alle mogelijke bouw- en vennootschapsrechterlijke aangelegenheden. Als vaste raadsman van een sociale verzekeringskas voor zelfstandigen voor de volledige regio Vlaanderen, beschikken wij ook over uitgebreide kennis inzake het Sociaal Statuut der Zelfstandigen. Daarnaast behartigen wij ook regelmatig dossiers die met familiaal en strafrecht te maken hebben.”

WVV-mm-015_lowWaarin onderscheidt uw kantoor zich?
“Wij dragen een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel. Onze cliënten spreken effectief met de advocaat die hun dossier behartigt en niet alleen met de medewerker die het dossier mee ondersteunt. We hechten er ook veel belang aan alles te communiceren in mensentaal en onze cliënten nauwgezet te informeren over elke stap die we zetten. Met de investering in een nog performanter IT-platform willen we ons serviceniveau verder verhogen.”

In welke mate engageert uw bedrijf zich aan de balie?
“Alle medewerkers van ons kantoor waren of zijn actief aan de balie. Bovendien zijn wij ook vertegenwoordigd in diverse commissies van de Orde Van Vlaamse Balies, waardoor we perfect weten wat zich daar allemaal afspeelt. Uiteraard profiteren ook onze cliënten mee van de extra kennis die we op die manier vergaren.”

Fiche

  • Historiek: het kantoor werd in 1975 opgericht door Luk De Meulenaere. In 2004 kreeg hij versterking van zoon Bart, die in 2003 aan de balie begon en vanaf 2007 medezaakvoerder werd. Ook advocate Ingrid Van Royen, echtgenote van Luk en moeder van Bart, is medevennoot.
  • Structuur: de drie familiale vennoten krijgen ondersteuning van drie advocaten en twee secretaresses.
  • Specialisaties: privaat en commercieel contractenrecht, bouw- en aannemingsrecht, commercieel en vennootschapsrecht, erfrecht, verkeer- en verzekeringsrecht, familiaal en strafrecht; sociale zekerheid voor zelfstandigen, …
  • Referenties: Volvo Cars Gent, Partena, Zingametall, talrijke architecten, aannemers en kmo’s.
  • Kantoren: in Gent en Gentbrugge.

logo De Meulenaere & Partners_rgb_lowTentoonstellingslaan 54 – 9000 Gent – T 09 223 00 34 – info@advocatendemeulenaere.bewww.advocatendemeulenaere.be