Alfin: Trendwatcher én trendsetter in catering

Wanneer een onderneming een event organiseert voor zakenrelaties of medewerkers, is het belangrijk dat de aan- en inkleding een zekere uitstraling heeft. Kwestie van aan te sluiten bij het gewenste bedrijfsimago. Alfin volgt de trends inzake  catering en eventorganisatie op de voet en zorgt voor de creatieve toets die het verschil maakt. Wim Ballieu studeerde restaurant & hotelmanagement aan “ter groene poorte” te Brugge. Hij brak evenwel een rugwervel bij een ongeval, waardoor hij onmogelijk voltijds aan de slag kon in de Horeca. Daarom besloten zijn ouders om naast hun slagerij een traiteurafdeling op te starten, waar Wim zijn eigen werktempo kon bepalen.

Wim Ballieu.Het tempo wordt opgetrokken

Gelukkig herstelde het rugletsel, want al snel werden er kleine home cookings en recepties buitenshuis georganiseerd. Met zoveel succes dat Wim het naburige pand opkocht, de ouderlijke slagerij volledig vernieuwde en de werkplaatsen en keuken met magazijn voor meubilair en eventmaterialen volledig liet verbouwen. In mei 2007 ging Catering & Events Alfin als aparte entiteit van start. Een half jaar later volgde een nieuwe verhuis naar Mariakerke (bij Gent). In dit pand met een oppervlakte van 1.900 m2 (waarvan 900 m2 keukenruimte) kan Alfi n haar groeiplannen waarmaken. Groeiplannen die trouwens nieuwe fi lialen in Brussel en Parijs inhouden.

Van trendwatching tot foodconsulting

Wim Ballieu: “Alfi n is actief binnen drie vakgebieden: foodconsulting, catering en events. Wij houden steeds een vinger aan de pols van de gastronomische trends en adviseren restaurants over de samenstelling van hun kaart. Ook grote voedingsbedrijven doen een beroep op onze expertise om nieuwe trends in food te implementeren en te promoten.” De zaakvoerder omringde zich met een team van 14 jonge en enthousiaste medewerkers, die zijn passie voor een creatieve keuken delen.

Gastronomische catering

alfinEventcatering is de hoofdactiviteit van Alfin. Inspelend op de nieuwste trends en kooktechnieken, maar met respect voor de traditionele keuken, staat de onderneming in voor de organisatie en opvolging van events voor 20 tot 2000 personen. Wim Ballieu:  “De nadruk ligt steevast op het gastronomische en het artisanale aspect. Maar onze aanpak gaat heel wat verder dan louter de catering. Liefst nemen wij het totaalpakket voor onze rekening, met inbegrip van de decoratie of zelfs het plaatsen van een tent. Op die manier kunnen wij erover waken dat er een mooie samenhang is tussen alle elementen: verlichting, muziek, tafelversiering, de outfits van het personeel, … ”

Trends en traditie

Jong, dynamisch, modern, trendy, … het zijn woorden die voortdurend vallen bij Alfin. Toch zit de culinaire traditie er diep ingebakken bij de jonge zaakvoerder. “Hoe innoverend je ook tewerk gaat, de basis van een verzorgde  astronomie blijft het gebruik van eerlijke grondstoffen. En dan zijn er natuurlijk de wettelijke hygiënische vereisten voor het bereiden, bewaren en transporteren van voedingsmiddelen. Het komt erop aan tussen al deze elementen een mooi evenwicht te vinden.”

Info: www.alfin.be