All Events wint Creatieve Ondernemer 2008

Creatieve Ondernemer 2008
Creatieve Ondernemer 2008

In het concertgebouw van Brugge vond onlangs voor de zesde keer de verkiezing plaats van Creatieve Ondernemer van de regio Noord-West-Vlaanderen. All Events, een verhuurbedrijf van tenten, chalets en feestmateriaal, kwam als grote winnaar uit de bus. Hun triomf is ook de overwinning van de jeugd én de familie: het bedrijf uit Hertsberge wordt gerund door de broers Bart (31 jaar) en Pieter Luypaert (28 jaar).

De zesde editie van dit evenement kenmerkte zich door het grote aantal kwalitatieve inzendingen én, voor het eerst, de stem van de Unizo-leden uit de regio Noord-West-Vlaanderen: hun inbreng was goed voor één zesde van het puntentotaal. Van de tien genomineerde kandidaten bleven er uiteindelijk drie kanshebbers over. Naast de win­naar stonden ook dierenkliniek Causus (een mo­dern uitgeruste dierenkliniek uit Oudenburg met negen dierenartsen en een tiental medewerkers, geleid door dr. Koen Vandendriessche) en Hoet Design (het Brugse ontwerpbureau van vader Patrick en dochter Bieke Hoet, dat onder meer brillen, accessoires, meubelen en interieurs cre­ëert) op het podium.

“Deze onderscheiding is een enorme stimulans om ook in de toekomst nieuwe concepten te blijven creëren.”

Houten festivalchalets

All Events is de overwinning van de jeugd én de familie: het bedrijf wordt gerund door de broers Bart (31 jaar) en Pieter Luypaert (28 jaar).
All Events is de overwinning van de jeugd én de familie: het bedrijf wordt gerund door de broers Bart (31 jaar) en Pieter Luypaert (28 jaar).

All Events bestaat negen jaar. Oprichter Bart Luypaert kreeg in 2003 de steun van zijn broer Pieter. Het bedrijf telt momenteel een tiental me­dewerkers. “Onze belangrijkste activiteit was aan­vankelijk de verhuur van feesttenten,” verduidelijkt Pieter Luypaert. “Daarmee boerden we vooral goed tijdens het zomerseizoen, maar we zochten naar een oplossing om ook in de wintermaanden de zaak optimaal te laten draaien. In 2004 kwamen we op de markt met innovatieve houten chalets, die vooral erg in trek zijn bij de talrijke kerstmark­ten in ons land. De chalets zijn niet alleen functio­neel, maar door hun compactheid ook vlot trans­porteerbaar. Bovendien kunnen ze ook eenvoudig en snel worden geplaatst.”

Met het concept ‘Festihut’ forceerde All Events dit jaar de grote doorbraak door de chalets aan te bieden als slaapplaatsen op de talrijke muziekfesti­vals in de zomer. De chalets zijn volgend jaar onder meer te bewonderen op de Antilliaanse Feesten, het Bluesfestival en Rock Werchter. “We hadden deze onderscheiding helemaal niet verwacht, maar ze is wel een belangrijke blijk van erkenning,” aldus Bart Luypaert. “Waarschijnlijk zullen we hierdoor wel wat mooie publiciteit meepikken en daardoor onze naambekendheid kunnen opkrikken. Het is daarnaast een enorme stimulans om ook in de toekomst nieuwe concepten te blijven creëren.”

Bart Vancauwenberghe
(Foto’s: Kurt Vuylsteke)