Allaeys LED Instruments – Let’s light with led

Werken met het licht van de toekomst: die visie stimuleerde Ignace Allaeys in 2005 om het gelijknamige verlichtingsbedrijf op te richten. Met succes: zes jaar later werkt de onderneming vanuit een gloednieuw atelier en heeft het zowel in België, Nederland, Groot-Brittannië en Qatar een stevige voet aan de grond. “Ook in particuliere woningen wint ledverlichting veel terrein,” getuigt de managing director.

Ignace Allaeys.

Allaeys LED Instruments werd in Heuvelland boven de doopvont gehouden, maar verhuisde in 2006 naar Waregem. “Aanvankelijk focusten we ons puur op de projectmarkt, die we bedienden met maatoplossingen. De expertise die we daarmee opbouwden, gebruikten we voor de creatie van een standaardassortiment, dat we inmiddels presenteren via een gloednieuwe catalogus. Daarmee scoren we nu ook sterk bij architecten die zich concentreren op woningbouw.”

Nieuwe showroom

De toenemende interesse zorgde voor groei, waardoor de onderneming sinds vorig jaar werkt vanuit een uitgebreid atelier in Waregem. “Inmiddels hebben we op deze site nog extra ruimte gecreëerd, waardoor we begin 2012 het atelier naar de achterkant verhuizen en vooraan een gloednieuwe showroom installeren. Daarin focussen we zowel op sfeerverlichting met kleuraccenten als op functionele verlichting. Het zal ongetwijfeld een bron van inspiratie zijn voor de mensen die op deze drukke invalsweg vaak stilstaan in het verkeer.”

Er zijn steeds meer redenen waarom voor verlichting op leds wordt overgeschakeld. “Op de vervangmarkt is het zeer gegeerd als alternatief voor halogeenverlichting, omdat leds 60 tot 65% energiezuiniger zijn en minder warmte aan de omgeving afgeven. Naast koud, wit licht voor onder meer koeltoepassingen en buitenverlichting, bestaan er inmiddels talrijke mooie, warme ledkleuren die een aparte sfeer creëren.”

Partnerships

Allaeys LED Instruments onderscheidt zich op verschillende vlakken. “We waren een pionier in deze markt en concentreren ons puur op leds, waardoor we al heel wat knowhow hebben opgebouwd. Dankzij ons mooi referentielijstje op de particuliere markt kunnen we potentiële klanten ook praktijkvoorbeelden tonen, wat veel meer zegt dan een doorsnee lichtstudie. Onze belangrijkste klanten situeren zich in de horeca, de retail en bij particulieren, omdat daar het grootste vervangpotentieel voor halogeen zit. Graag starten wij nieuwe partnerships op met installateurs en verlichtingsspeciaalzaken die in led geloven als interessante langetermijninvestering.”

Wortegemseweg 121, 8790 Waregem, Tel.: 056-61 62 74
Fax: 056-61 62 75, ignace@allaeys.com, www.allaeys.com