ANG – Containers in alle formaten voor alle doeleinden

ANG produceert alle soorten afvalcontainers, gaande van 4 m³ tot 40 m³, in alle mogelijke formaten en aangepast aan alle mogelijke optreksystemen. Via het nevenbedrijf ANG Systems worden dergelijke hydraulische hefarmen gemonteerd op vrachtwagens.

Christophe Vander Stichele.

De containers worden vooral uit metaal vervaardigd. “Af en toe produceren we ook containers met aluminium zijdeuren,” vertelt gedelegeerd bestuurder Christophe Vander Stichele. “Let wel, we produceren geen maritieme containers die op de grote vrachtschepen te zien zijn. Wij focussen ons echt op maatwerk. De grote afvalophalers zijn onze belangrijkste klanten maar toch zorgen we ervoor dat geen enkele klant meer dan 5% van ons zakencijfer uitmaakt. Op die manier doen we aan risicospreiding. Naast de afvalophalers worden onze containers vooral door de bouw- en landbouwsector gebruikt, net als door bedrijven die materialen recupereren. 40% van onze containers gaan naar Noord-Frankrijk, 50% is voor de thuismarkt en 10% is bestemd voor Nederland en Polen.”

Toepassingen zijn legio

Omdat de producten die ANG vervaardigt niet meteen aan vervanging toe zijn, gaat binnen het Oudenaardse bedrijf steevast aandacht uit naar het binnenhalen van nieuwe klanten. “De minimale levensduur van onze containers ligt tussen 12 en 15 jaar. Maar evengoed zijn er klanten die al 20 jaar met onze containers rondrijden. Onze gesloten containers kunnen perfect als werfkeet gebruikt worden. In feite zijn er heel wat klanten die onze containers gebruiken als afgesloten laadbak. In die optiek gaan we dus verder dan het louter produceren van afvalcontainers. De toepassingen zijn legio.”

Eigen productie in Polen

De herstelling en de receptie van de containers gebeurt in Oudenaarde, de productie zit in Polen. “Sinds 1994 hebben we onze productie naar Polen verhuisd,” aldus Christophe Vander Stichele. “Wij zijn echter de enige Belgische containerbouwer die er zelf een eigen productievestiging heeft. Op die manier kunnen we te allen tijde de gevraagde kwaliteit controleren en garanderen. Wij wilden onze goede naam niet te grabbel gooien door te werken met inferieure onderaannemers met als gevolg dat we onze eigen productievestiging oprichtten in Polen.”

Meersbloem Leupegem 26, 9700 Oudenaarde
Tel.: 055-23 51 10, Fax: 055-23 51 18
info@ang.be, www.ang.be