ATV Technics nv – “Meerdere technieken onder één dak”

Automatisering, industriële elektriciteit, hernieuwbare energie: het is de specialisatie van ATV Technics uit Roeselare. De onderneming heroriënteerde zich de voorbije maanden op verschillende vlakken. “Een aangepaste naam en de focus op diverse nichemarkten geven ons zuurstof voor een beloftevolle toekomst,” getuigt managing director Eric Rosier.

Eric Rosier: “We hebben onlangs onze naam veranderd in ATV Technics nv, een vlag die beter de lading dekt.”

Nadat John Vanneste in 1986 Aandrijftechniek Vanneste bvba (ATV) boven de doopvont hield en zich toen vooral specialiseerde in aandrijftechniek en automatisering, veranderde hij in 1994 het geweer deels van schouder. “Onder de naam Solar Technics legde hij zich toen ook toe op zonnepanelen. In 2007 nam Fabricom (GDF Suez-groep) de firma over. Dat gaf ons financiële slagkracht, zonder dat het kmo-gehalte in het gedrang kwam. Daardoor blijven we een hoge mate van flexibiliteit bewaren, staan we heel dicht bij onze klanten en kunnen we een sterke service garanderen,” aldus Eric Rosier, die in 2010 de onderneming kwam versterken.

Meer dan een naamsverandering …
Twee jaar geleden ging ATV, via de merknaam Solar Technics, zich met groot succes concentreren op de financiering en de plaatsing van zonnepanelen op industriële daken. “Omdat we altijd zijn blijven beseffen dat zonnepanelen een gesubsidieerde markt is en dus mogelijk een erg wisselvallige belangstelling geniet, werkten we vaak samen met externe partners. Het wegvallen van de financiële stimuli heeft ertoe geleid dat deze markt in Vlaanderen quasi volledig stilgevallen is, maar gelukkig hebben wij nog tal van andere ijzers in het vuur.”

Daarom gooit het bedrijf dit jaar het roer deels om. “We hebben onlangs onze naam veranderd in ATV Technics nv, een vlag die beter de lading dekt. Bovendien focussen we ons nu op vier activiteiten. Met automatisering en visualisatie van productieprocessen en machines, hebben we de voorbije periode heel wat projecten gerealiseerd onder meer in de betonsector. Daarnaast is de poot industriële elektriciteit in volle uitbreiding. Na een tijdelijke afkoelingsperiode, verwachten we ook dat de industriële zonnepaneleninstallaties opnieuw aan belang zullen winnen. En als laatste is de afdeling bordenbouw een betrouwbare leverancier van elke van de andere activiteiten. Samen met partners worden in elk van de domeinen totaalprojecten aangeboden.

Met de expertise van 30 medewerkers, wil ATV Technics de verschillende activiteiten verder uitbouwen en zo werken aan vruchtbare langetermijnrelaties met een uitgebreid cliënteel.

Industrieweg 70 – 8800 Roeselare – T 051-25 92 54 – info@atv-automat.com – www.atv-automat.com