Bentley doet het steeds beter

Het kan natuurlijk altijd nóg groter, nóg duurder en nóg exclusiever. Wie een Audi A8, een Mercedes S-klasse of een  BMW 7-reeks te min vindt, kan nog terecht bij exclusieve merken als Bentley, Maybach en Rolls Royce.

Vooral dankzij het succes van de Continental Flying Spur voert Bentley het klassement van de exclusieve merken aan.Vooral Bentley boert opmerkelijk goed: het mocht in de eerste 10 maanden van dit jaar al 79 exemplaren inschrijven. Luc Holderbecke schrijft dat toe aan de populariteit van de Continental, die er met de Flying Spur een vierdeurs-broer bij kreeg. “De Continental is, veel meer dan de klassieke Arnage, geschikt voor dagelijks gebruik. Hij heeft de gemiddelde leeftijd van ons publiek ook met tien jaar naar beneden gehaald: tussen de 42 en de 44 jaar. De Flying Spur loopt heel goed en eind dit jaar volgt nog de cabriolet-versie.” Luc Holderbecke vindt het moeilijk om een profiel van de Bentley-klant op te stellen: “Er zijn bijna zoveel typologieën als klanten. Ze hebben twee dingen gemeen: ze beschikken over een bepaald vermogen en de auto betekent iets voor hen. Het zijn autoliefhebbers, die een wagen belangrijk vinden voor hun levenskwaliteit. Ze willen dan ook zelf achter het stuur zitten. Ze houden van de auto en van autorijden.” Rolls Royce en Maybach verkochten in 2006 tot dusver slechts twee auto’s. “Dat kan beter,” geeft men bij DaimlerChrysler toe. “Ook al is een Maybach natuurlijk geen massaproduct. Het gaat om een totaal ander publiek dan voor de Sklasse. Meer nog: voor de Maybach 57 (5m70 lang) bestaat een ander publiek dan voor de 62 (6m20 lang). De meeste eigenaars van een 57 rijden zelf; die van een 62 hebben een chauffeur. Die willen een auto waarin ze kunnen rusten en werken. Ze eisen een heel hoog comfort en toch een zekere discretie.”

Aston Martin aan de top

Tijdens de eerste tien maanden van 2006 werden er 92 nieuwe Aston Martins ingeschreven. Bentley en Ferrari doen het eveneens behoorlijk goed.

Aston Martin aan de top