BMT Aerospace International – Oostkamp

logo_BMT Aerospace_bigBMT Aerospace International is ontwerper en producent van tandwielen en mechanische componenten voor luchtvaarttoepassingen en is actief in vijf belangrijke marktsegmenten.
Een eerste belangrijk segment is de productie van “High lift actuation gears” te Oostkamp. Dit bevat onder meer de realisatie van tandsectoren en tandwielen, toegepast op de aandrijving van slatsystemen.
Slats of aanvalsboorden vind je aan de voorkant (leading edge) van een vliegtuigvleugel en worden aangedreven met een tandwielmechanisme geproduceerd door BMT Aerospace.

Een laag gewicht is zeer belangrijk voor vliegtuigcomponenten, de tandsectoren en de tandwielen worden gemaakt uit een hoog gelegeerd kwaliteitsstaal om aan de hoogste eisen van sterkte en slijtvastheid te voldoen. Bij BMT Aerospace worden bovendien alle warmte- en oppervlaktebehandelingen intern uitgevoerd om de componenten nog harder, slijtvaster en efficiënter te maken.
Voor het produceren van deze tandwielen is heel wat technologie en knowhow vereist om aan de klanteneisen en certificatie-eisen te voldoen. Het vervaardigen omvat meer dan 20 productie- en inspectiestappen met elk hun eigen uitdagingen.

De overige marktsegmenten zijn de “Turbine engine gearboxes”, Bevel- Helical- Ring gears, High precision detail gears en Shafts & couplings. Dergelijke componenten worden in onze zusterbedrijven in de Verenigde Staten en Roemenië geproduceerd.

BMT Aerospace is wereldmarktleider in bovengenoemde marktsegmenten en participeert in zowat alle luchtvaarprogramma’s zoals de A320, A330, A350 en A380 van Airbus. De 787 van Boeing, De C- series en de CRJ van Bombardier, de ERJ 170/190 van Embraer, de MC-21 van Irkut en de Superjet van Sukhoi. Helikopteronderdelen voor Sikorsky en Bell alsook tandwielen en tandwielkasten voor motorfabrikanten als Rolls-Royce, General Electric en Honeywell vullen dit lijstje verder aan.

BMT Aerospace International nv
Handelsstraat 6
8020 Oostkamp
Belgium
T +32 (0)50 24 90 00
F +32 (0)50 24 90 10
D+32 (0)50 24 90 16

http://www.bmtaerospace.com