BNI – Slim netwerken leidt tot meer omzet

Een slimme ondernemer staat op tijd op! Want netwerken begint ’s morgens en bij voorkeur op een van de wekelijkse bijeenkomsten van BNI, voluit Business Network International. Het motto van dit  netwerk van lokale zakenmensen en kmo’s? Geven loont!

Dirk Verschueren.
Dirk Verschueren.

De kracht van BNI bestaat uit ‘aanbevelingen’. Al in 1985 startte dr. Ivan Misner in de Verenigde Staten een aanbevelingsorganisatie voor de zakenwereld. Met succes: wereldwijd zijn meer dan 150.000 zakenmensen lid van een BNI chapter, goed voor meer dan 6000 chapters in een vijftigtal landen. Lokaal zakendoen staat voorop en per chapter laat BNI slechts één persoon per beroepscategorie toe. “Het samenstellen van een groep lokale zakenmensen van totaal verschillende beroepscategorieën is ongemeen boeiend en leerrijk,” zegt Dirk Verschueren, regional
director BNI Oost-Vlaanderen.

Geven loont
Hoe werkt het? Via het creëren van interesse en vertrouwen zoeken leden van BNI voor elkaar zakelijke kansen en gunnen ze elkaar omzet via het openstellen van hun eigen netwerk. “Leden en bezoekers stellen zich tijdens de wekelijkse meeting gedurende één minuut voor,” licht Dirk Verschueren toe. “Concrete zoekvragen leveren vaak verrassend goede resultaten op. Geregeld kom je zo in contact met de ceo van een bedrijf waarvan je droomde om ooit zaken mee te doen.”

BNI Gent Artevelde vergadert in het Maaltebruggekasteel.
BNI Gent Artevelde vergadert in het Maaltebruggekasteel.

Resultaatgericht
BNI is geen vrijblijvende club. De wekelijkse ochtendsessies hebben als voordeel dat iedereen wakker en alert deelneemt. Wie verhinderd is, laat zich vervangen door een familielid, een kennis of een zakelijke relatie. “Het succes wordt gemeten door het aankondigen en bijhouden van het aantal aanbevelingen per meeting,” zegt Dirk Verschueren. “Zelfs de daaruit voortgekomen omzet registreren we.”

BNI in Gent, Sint-Niklaas, Oudenaarde, …
Op woensdag 16 en woensdag 30 oktober stelt BNI Gent Artevelde zich tijdens een ontbijtsessie officieel voor aan de lokale zakenwereld. Plaats van afspraak is weldra bekend, van halfzeven tot negen.  Dirk Verschueren bereidt de komende weken de lancering van nieuwe BNI chapters voor in Sint-Niklaas en Oudenaarde. En ook in West-Vlaanderen staat een eerste chapter in de steigers.

logo BNI_rgb_lowNeerstraat 371 – 9250 Waasmunster – T 0475 47 40 96 – dirk.verschueren@bni-oostvlaanderen.bewww.bni.eu