Brit-European Transport Belgium – Uw toegangspoort tot de Britse markt

Brit-European Transport Belgium, kortweg Brit-European, ontwikkelde vanuit Zeebrugge een uniek distributiesysteem richting de Britse retail. Een absoluut respect voor afgesproken leadtimes staat daarbij voorop.

Als onderdeel van de Brit-European Group zag Brit-European Transport Belgium in 1979 in Zeebrugge het levenslicht. “Door de uitbreiding van de ferrydiensten in de jaren 70 konden we ook ons vrachtverkeer tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland gaan uitbreiden,” zegt gedelegeerd bestuurder Philippe Bossier. “Vandaag bedienen we vanuit Zeebrugge Dover, Londen (via Purfleet en Tilbury), Hull, Middlesbrough en Edinburgh. Door zijn geografische ligging en ruim aanbod van ferrydiensten is Zeebrugge ideaal gelegen om consolidatie voor de Britse markt te realiseren. Dagelijks zijn er tot 25 afvaarten richting de diverse Britse havens. Daarop bevinden zich elke dag minstens 40 van onze trailers, wat de leadtimes zeer beperkt houdt.”

Snel, goedkoop en milieuvriendelijk

“Er ligt 800 kilometer tussen Dover en Edinburgh,” vertelt Philippe Bossier. “Vanuit onze filosofie om ethisch en milieuvriendelijk te ondernemen is het vanzelfsprekend om je lading milieuvriendelijk via een vrachtschip meteen naar Schotland te brengen dan om die afstand over de overvolle Britse wegen af te leggen. Door alle goederen voor Groot-Brittanië in onze Zeebrugse hub te consolideren, kunnen we onze klanten dan ook zeer scherpe tarieven garanderen.”