Business Tip: schitter met uw bedrijf op de vakbeurs!

“Doe na de beurs wat u beloofd heeft”

EVF_2444 Ann_cor_low
Ann Kempeneers.

Tip 1: Bepaal wat je wilt bereiken
“Aanwezig zijn op een beurs is doodsimpel. Maar voor succes, moet je vooraf alles goed plannen. Wat wil je bereiken, welke middelen heb je daarvoor nodig, welk budget kan je vrijmaken en hoeveel personen moeten de stand bemannen? Maar enkele vragen om op voorhand te stellen.”

Tip 2: Begin ruim op tijd met de voorbereiding
“Een goede voorbereiding begint een jaar op voorhand met de inschrijving en het kiezen van een strategisch goed gelegen stand. Maak een draaiboek waarin duidelijk staat wie wat moet doen voor een bepaalde datum. Breng iedereen op de hoogte van zijn verantwoordelijkheden.”

Tip 3: Check het materiaal
“Neem je maar af en toe deel aan een beurs? Controleer dan op tijd het materiaal. Moeten er onderdelen hersteld of vervangen worden? Wacht niet te lang met het reserveren van materialen die je moet huren. En zorg dat je genoeg flyers, folders of andere gadgets hebt.”

Tip 4: Bazuin het rond
“Breng iedereen op de hoogte van je aanwezigheid op de beurs. Vermeld het op alle uitgaande post, ook op facturen, voeg het toe aan je elektronische handtekening en verspreid het nieuws via sociale media. Vermeld zeker hal en standnummer.”

Tip 5: Maak van je stand ‘the place to be’
“Niets is zo vervelend als een lege stand. Nodig daarom op voorhand zoveel mogelijk mensen uit. Nog een publiekstrekker is een wedstrijd. Of heb je nieuws aan de wereld te verkondigen? Organiseer dan een persvoorstelling op je stand.”

Tip 6: Voorzie blanco beursrapporten
“Maak na een boeiend gesprek meteen een kort rapportje. Een document met ruimte voor de contactgegevens, waarover jullie gepraat hebben en welke actie er moet ondernomen worden. Op die manier weet je op het einde van de beurs nog exact wat je de eerste dag hebt beloofd of afgesproken.”

Tip 7: Doe iets met de info
“Het grote succes boek je meestal pas na afloop van de beurs. Doe wat je beloofd hebt. Maak die offerte, bezorg die stalen en regel die afspraak. Heb je coördinaten van iemand, maar is actie niet onmiddellijk nodig, vergeet dan zeker niet deze informatie op te nemen in je databank met adresgegevens. Voeg het contact toe aan je mailinglijst, zodat hij of zij voortaan ook jullie nieuwsbrief ontvangt.”

Voor meer info: www.buroplus.be

Walter Briers