Carglass® – Carglass® verrijkt bedrijfsstrategie met doorgedreven groene aanpak

Carglass®, de specialist in het herstellen en vervangen van autoruiten, voert service en klantentevredenheid hoog in het vaandel. Carglass® en zijn medewerkers hechten echter ook groot belang aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. De zorg voor ons leefmilieu maakt daar deel van uit.

Een voorruitherstelling stoot 90% minder CO2 uit dan een vervanging.

Met talloze acties is Carglass® erin geslaagd om de groene gedachte doorheen alle geledingen van het bedrijf te laten doorsijpelen. Van het consequent gebruik van FSC-gecertifieerd papier over zuinige verlichting en verwarming tot een uiterst milieubewuste deelname aan het verkeer.

Bijna 90% minder CO2-uitstoot door voorruitherstelling

Kiezen voor snel herstellen en daardoor vervanging vermijden, betekent heel wat minder CO2-uitstoot en jaarlijks tonnen minder afval. Hoe dat komt?

• minder milieubelastende productie

• minder verkeers- en milieubelastend transport

• minder energieverbruik

• minder afval van glas, accessoires, lijmrecipiënten…

40% minder CO2 -uitstoot door slim verbouwen en renoveren

Lokale Service Centers worden systematisch uitgerust met de meest milieuvriendelijke materialen en technieken: gezoneerde verlichting verbonden met bewegingssensoren, spaar- en LED-lampen en optimaal gebruik van daglicht. Aandacht voor isolatie en gebruik van hoogrendementsglas, verwarming met gasgestookte hoogrendementsketels of warmtepompen en ventilatoren aan het plafond die de opgestegen warme lucht vermengt met de lagere luchtlagen.

Milieuvriendelijk in het verkeer

Medewerkers van Carglass® leren met eco-driving een rijstijl aan, die niet alleen efficiënt, zuinig en milieuvriendelijker is, maar bovendien de veiligheid en doorstroming van het verkeer bevordert. De Mobiele Service van Carglass® wordt aangestuurd door software die ervoor ontwikkeld is om de afstanden op de meest efficiënte én CO2-zuinige manier af te leggen. In stedelijke omgevingen rijden scooters uit in plaats van bestelwagens. En misschien hebt u al geel-rode fietsen in het verkeer opgemerkt ? Dat zijn klanten of medewerkers van Carglass®, die gebruik maken van de gratis leenfietsen.