Creatieve catering op exclusieve locaties voor 100 tot 10.000 mensen

The art of catering. Deze bedrijfsslogan vat perfect de activiteiten van Gourmet Invent samen. De Merelbeekse onderneming stopt immers niet bij het louter aanbieden van eten en drank. Voor Gourmet Invent kent catering geen routine. Niet voor niets is het bedrijf van Henk Verhaest bekend voor haar Creative Quality Catering.

Diner voor 10.000 mensen

“Evenementen kunnen in de meest brede zin van het woord worden opgevat,” aldus afgevaardigd bestuurder Henk Verhaest. “Dat kan gaan om productlanceringen, personeelsfeesten, catering bij beurzen, culturele of sportmanifestaties, enzovoort. Het grootste zittend diner dat we verzorgden, was voor 10.000 mensen. Onze kracht ligt in de grote groepen. Wij kunnen de catering van elk evenement voor 100 tot 10.000 mensen verzorgen. Zo zijn we onder andere de vaste cateraar voor AA Gent, basketbalclub Bree, Flanders Expo, de Sky Hall in Zaventem, Noliko Maaseik, De Bijloke, Technopolis… Daarnaast cateren wij ad hoc op heel wat plaatsen: van Amsterdam tot Parijs. We willen voluit voor de AA-merken gaan.”

Henk Verhaest, Gourmet InventTopscores

In de april editie van het magazine Experience verscheen een onderzoek naar de bekendheid van en de waardering over traiteurs. Gourmet Invent scoorde bijzonder goed. “Er werd een lijst samengesteld met cateringbedrijven waarmee evenementenbureaus het liefst samenwerken. Daarin eindigden we op de tweede plaats. Qua bekendheid bij corporate klanten haalden we brons. Bedrijfszekerheid speelt daarin een belangrijke rol. Al onze klanten weten dat wat ze ons ook vragen tot in de puntjes  zal worden uitgevoerd. Creativiteit, kwaliteit, flexibiliteit en logistieke slagkracht zijn de waarden die het plaatje volledig maken.”

“We zijn constant bezig met de ontwikkeling van eigen concepten. Daar nemen we octrooien op zodat we toch enkele jaren kunnen genieten van onze creativiteit.”

Creativiteit door foodtainment Elk bedrijf noemt zich graag creatief, maar bij Gourmet Invent is het geen inhoudsloos begrip. Henk Verhaest: “We zijn constant bezig met de ontwikkeling van eigen concepten. Daar nemen we octrooien op zodat we toch enkele jaren kunnen genieten van onze creativiteit. Gourmet InventTraditioneel in onze wereld zijn bijvoorbeeld de walking dinners. Mensen willen niet de hele avond aan een tafel gekluisterd zitten maar willen netwerken. Ofwel word je dus bediend, ofwel moet je je eten gaan afhalen. Nadeel bij de bediening is het feit dat de kelners altijd wel elders bezig zijn op het moment dat jij honger of dorst hebt. Nadeel bij het afhalen, zijn de wachttijden. Als logistiek antwoord daarop ontwikkelden we onze piramides. Eén meubel kan zo’n 350 gerechtjes aanbieden. De verste afstand die een groep van ongeveer 100 personen naar een dergelijke buffetpiramide moet gaan, is vijf tot zes meter. Iedereen heeft dus meteen zijn eten. Wij ontwikkelden ook speciale dienbladen waarop 60 hapjes kunnen en geen 25 zoals bij de gebruikelijke. Zo moeten de kelners veel minder over en weer lopen naar de keuken. Door steeds te koken in de zaal van het event, ontstaat er een soort foodtainment. Dat  komt ook de ervaring van versheid ten goede. En ga zo maar door. De creatieve invullingen zijn onuitputbaar.”

info: www.gourmetinvent.be