d-Hotel – Design meets authenticiteit

foto VM51 D-Hotel_d19_low

Een rustig en aangenaam verblijf, op een steenworp van Kortrijk, Rijsel of zelfs Parijs? Het kan perfect in het d-Hotel. Letterlijk in de schaduw van de oude Abdijmolen, creëerde eigenaar Henk Dejonckheere een plek waar het heerlijk toeven en vergaderen is. Het viersterrenhotel lokt gasten uit alle windstreken en continenten naar de Groeningestad.

Henk Dejonckheere.
Henk Dejonckheere.

Wat is het idee achter het hotel?
Henk Dejonckheere: “Wij hebben altijd gestreefd naar een heel speciaal concept, waarin design een hoofdrol krijgt door op een leuke manier oud aan nieuw te linken. In de gerestaureerde oude hoeve zijn de receptie en de bistro ondergebracht, terwijl het nieuwe gedeelte plaats biedt aan 45 moderne kamers. Enkele van die kamers hebben we laten ontwerpen door mensen met een artistieke meerwaarde, zoals Jan Verheyen, Ozark Henry, Edouard Vermeulen en Geert Pattyn. Hoewel we in een crisisjaar zijn begonnen, hebben we altijd aandacht besteed aan een gezonde langetermijnvisie. Dat resulteert in een almaar betere bezetting en de waardering van talrijke terugkerende klanten.”

foto VM51 D-Hotel_d2_lowWelke faciliteiten hebben jullie voor meetings?
“We beschikken over zowel een kleine als een grote seminarieruimte, respectievelijk voor 80 tot 450 mensen. Daarnaast zijn er nog twee vergaderruimtes voor groepen tot twintig mensen. Alle zalen zijn uitgerust met moderne faciliteiten. Wij kunnen ook zorgen voor aangepaste catering. ‘s Avonds ontvangen we de mensen graag in onze d-Bistro 1800, waar telkens 36 gasten kunnen genieten van een driegangenmenu of heerlijke gerechten à la carte. Zowel toeristen als zakenmensen proeven er van een relatief eenvoudige keuken.”

foto VM51 D-Hotel_d1_lowHoe belangrijk is het belevingsaspect?
“Mensen moeten hier echt tot rust kunnen komen, wat onder meer kan in ons wellnesscomplex van 450 m². Daarnaast organiseren we hier met zusterbedrijf Partyboy per jaar een zestal evenementen, zoals bijvoorbeeld een authentieke kerstmarkt, Kunst rond de Molen, enzovoort. Dat spreekt ook heel wat internationale bezoekers uit onder meer China, Japan, Brazilië en de Verenigde Staten aan. Andere troeven zijn onze uitstekende ligging (vlakbij een autosnelweg en aan de poort van Kortrijk, Rijsel en zelfs Parijs) en de ruime parking. Niet voor niets kregen we van Toerisme Vlaanderen vier sterren toegekend, wat in Vlaanderen gezien de hoge personeelskost het hoogst haalbare is.”

logo d-hotel_cmykAbdijmolenweg 1 – 8510 Marke-Kortrijk – T 056 21 21 00 – info@d-hotel.bewww.d-hotel.be