Lab9 – ”Data volgen de gebruiker, niet omgekeerd”

Geert Coolman.
Geert Coolman.

De jongste jaren kunnen we er onmogelijk naast kijken: de immense opmars van mobile devices merk je overal. Daardoor staat de bedrijfswereld voor een stevige uitdaging, want jonge medewerkers willen ook tijdens de werkuren hun tablet ten volle benutten. “Met Lab9 ondersteunen wij dit op diverse manieren,” getuigt zaakvoerder Geert Coolman.

Welke gevolgen heeft deze tendens voor ondernemingen?
Geert Coolman: “Mensen willen tegenwoordig om het even waar over informatie beschikken. Mobile devices laten dat perfect toe en worden zo ook een tool om sneller te reageren en de efficiëntie te verhogen. Steeds meer mensen raken vertrouwd met mobile devices: een groeiend aantal scholen maakt er
gebruik van en dat weerspiegelt zich later onmiskenbaar in de werkomgeving.”

publireportageOnline Graphics KortrijkHoe moet je daar als bedrijf mee omgaan?
“Zeker voor ondernemingen die over diverse vestigingen beschikken en met veel extern opererend personeel werken, opent dit uitgebreide mogelijkheden, op voorwaarde dat de bedrijfsstrategie en de IT-infrastructuur eraan zijn aangepast. We leven in een tijdperk waarin de data de gebruiker moeten volgen, niet omgekeerd. Om dat mogelijk te maken, moet de infrastructuur de strategie ondersteunen. Daarom is het cruciaal om te kiezen voor goed documentmanagement en rekening te houden met belangrijke aspecten zoals synchronisatie van de gegevens, veiligheid en performantie. Er is, met andere woorden, een duidelijk plan en een goede workflow nodig: het is belangrijk te definiëren welke apps je gaat gebruiken voor welke toepassingen, en welke meerwaarde je daarmee kan creëren.”

publireportageOnline Graphics KortrijkOp welke manier speelt Lab9 daarop in?
“Via onze afdeling Stores (winkels in Brugge, Roeselare, Aalst, Kortrijk en Ieper) verkopen we mobile devices rechtstreeks aan de consument. De divisie Business behartigt de gestructureerde integratie van de tablets via ‘mobile devices management’: we voorzien de tablets van de gewenste inrichting, installeren er de vereiste tools op en vullen dat aan met gepaste beveiliging, in overeenstemming met de bedrijfsfilosofie van de klant. Met onze Lab9 Academy zorgen we dan weer voor gepast advies, maar geven we ook gerichte opleidingen over de organisatie van de workflow, de applicaties, omgang met documentbeheer, enzovoort.”

lab9 algemeen met divisionDumolinlaan 5 – 8500 Kortrijk  – T 056 25 55 11 – info@lab9.bewww.lab9.be