De Merel – Ryhove – Beschutte werkplaatsen waarmee u het verschil maakt

Voor veel ondernemers blijven beschutte werkplaatsen onbekend en dus onbemind terrein. Nochtans creëren ze een onmiskenbare meerwaarde voor uw producten, tegen een scherpe prijs. Absolute paradepaardjes zijn De Merel uit Merelbeke, gespecialiseerd in voeding, en Ryhove uit Gent, met een focus op de grafische sector.

foto VM40 Ryhove_03 Yvan De Bie(links) en Guy De Bolle (rechts)_low
Yvan De Bie en Guy De Bolle: “We focussen sterk op intensieve commerciële relaties. Onze potentiële klanten situeren zich in de voedingssector.”

De Merel en Ryhove behoren tot dezelfde vzw, maar hebben elk hun eigenheid. De focus van De Merel ligt op de voedingsindustrie. “Dankzij zware investeringen voldoen we aan alle geldende normen,” verzekert algemeen directeur Yvan De Bie. “Onlangs behaalden we zelfs het heel strenge en internationaal erkende BRC-label. Op die manier tonen we onze klanten, vooral confiserieën, chocolaterieën, en biscuiterieën, dat we een immens respect hebben voor de kwaliteit van hun producten.”

Een stuk rendabeler
Door het samengaan van De Merel en Ryhove in 2007 ontstond een unieke flexibiliteit. “De Merel stelt zo’n 125 mensen tewerk, inclusief omkadering,” vertelt Yvan De Bie. “Ryhove heeft 300 mensen ter beschikking. Op piekmomenten is het voor ons dus heel eenvoudig om personeel van de ene naar de andere vestiging over te brengen. Dat, en onze specialisaties in voeding en drukwerk, samen met onze lokale verankering, zijn troeven waar onze klanten wel bij varen. En vanzelfsprekend zijn wij een stuk rendabeler dan de louter commerciële verpakkingsbedrijven. Een belangrijk argument in tijden van crisis.”

foto VM40 Ryhove_10 verpakking_lowVariëteit aan klanten en producten
U zou het van een beschutte werkplaats misschien niet meteen verwachten, maar De Merel en Ryhove worden gerund als een klassieke onderneming. “We focussen sterk op intensieve commerciële relaties,” zegt algemeen directeur Yvan De Bie. “Onze potentiële klanten situeren zich in de voedingssector. De drie groepen van confiserie, chocolaterie en biscuiterie benaderen we heel actief. Dat resulteerde in grote bestellingen van chocoladeklanten. Maar door de cyclische chocolademarkt hebben we nog ruimte in het voorjaar. Klanten met minder seizoensgebonden producten zijn dus zeer welkom. Zoals bijvoorbeeld de lokale Brouwerij Huyghe uit Melle die het beroemde Delirium Tremens op de markt brengt. Voor hen zetten we fulltime 16 mensen aan het werk.”

Ryhove werkt handig #8C7460De Merel – Ambachtsweg 11-13 en 24, 9820 Merelbeke – Tel.: 09-252 46 80 – Fax: 09-252 46 79 – info@demerel.bewww.demerel.be
Ryhove – Koningsdal 24, 9000 Gent – Tel.: 09-226 29 37 – Fax: 09-227 00 17 – info@ryhove.be – www.ryhove.be