De Rycke en zonen – Totaalprojecten of renovatie à la carte

De Bouwfirma De Rycke en zonen uit Gavere beheerst de meest uiteenlopende vakgebieden. Op die manier kunnen particulieren of ondernemingen met renovatieplannen bij één enkele partner terecht – van ontwerp tot realisatie. Kwaliteit is een kernbegrip in alles wat De Rycke onderneemt.

Roland De Rycke start in 1981 een zink- en dakwerkersbedrijf. Wanneer zijn zoon Peter de firma vervoegt, brengt deze zijn expertise in sanitair en verwarming mee. In 1991 komt de tweede zoon en ingenieur bouwkunde Nico het familiebedrijf versterken. De Rycke en Zonen wordt omgevormd tot een vennootschap en legt zich meer en meer toe op renovaties.

Polyvalente teams

Bij De Rycke en zonen staan verschillende teams, elk met hun eigen specialiteit, in voor gedegen vakwerk: dakwerkers, timmerlui, metsers, installateurs van sanitaire- en verwarmingssystemen en installateurs van systemen op zonne-energie. Nico De Rycke: “Op die manier weet de klant dat hij voor elke opdracht kan rekenen op volleerde vaklui. Die kunnen niet alleen bogen op een jarenlange ervaring, maar worden jaarlijks twee- tot driemaal bijgeschoold binnen hun specialisatie.” Dankzij die organisatie kan het familiebedrijf indien nodig snel en flexibel tussenkomen. De bouwheer kan het volledige renovatieproject toevertrouwen aan De Rycke en zonen, maar net zo goed kleinere opdrachten.

Kwaliteit als fundering

Bij De Rycke en zonen vormt het kwaliteitsbewustzijn het fundament waarop alles steunt. “Wij houden voortdurend een vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen en normen op het gebied van energiewaarden, isolatie en nieuwe technologieën,” vervolgt Nico De Rycke. “We maken uitsluitend gebruik van kwalitatieve materialen, die we aankopen bij betrouwbare leveranciers. De kwaliteit van het werk wordt dagelijks gecontroleerd op de werf en wij nemen onze verantwoordelijkheid wanneer er ondanks alle goede zorgen toch iets fout loopt. Onze medewerkers zijn vaklui, die hun knowhow voortdurend aanscherpen. En we investeren regelmatig in nieuw materieel, om elke opdracht tot een veilig en goed einde te brengen. Ons doel is uiteindelijk een tevreden klant, die een eerlijke prijs betaalt voor degelijk werk.”

Communicatie en teamwerk

Dat De Rycke en zonen werkt met gespecialiseerde teams, betekent geenszins dat die naast elkaar werken. Een vlakke hiërarchische structuur en wekelijks overleg met de projectleiders en ploegbazen verzekeren dat iedereen op de hoogte is van de evolutie van het project. De zaakvoeders zijn vaak terug te vinden op de werf. “Ook hier plukt de klant de vruchten van onze aanpak,” stelt Nico De Rycke. “Door de korte communicatielijnen wijzen alle neuzen in dezelfde richting en worden veel problemen vermeden.” De brede expertise en de focus op kwaliteit leggen de bouwfirma geen windeieren. Ondanks de crisis bleef het personeelsbestand en de omzet de voorbije jaren groeien.

Tel.: 09-384 23 64, Fax: 09-384 20 15
info@derycke-zonen.be, www.derycke-zonen.be