Delboo Deknudt Advocaten – Meesters in vermogensplanning

Een opgebouwd vermogen in stand houden of nog een meerwaarde geven, is bepaald geen sinecure. Sinds vijf jaar stappen steeds meer begoede particulieren met deze uiterst vertrouwelijke materie naar Delboo Deknudt Advocaten. De elf advocaten zijn allemaal gespecialiseerd in deze materie. Ook inzake conflictoplossingen, zeker op vlak van erfeniskwesties en echtscheidingsprocedures, hebben Mark Delboo, Guillaume Deknudt en hun team heel wat expertise in petto.

Mark Delboo.

Mark Delboo startte zijn carrière in 1994 bij Tiberghien in Brussel, een kantoor gespecialiseerd in fiscaal recht. In 2000 verdiepte hij zich verder in deze materie bij Laga, het advocatenbureau van Deloitte. “In september 2006 achtte ik de tijd rijp om op eigen benen te staan. Ik zette die stap samen met mijn Laga-medewerkers Guillaume Deknudt en Sven Nelis, nog een andere advocaat en een secretaresse. Vijf jaar later zijn we uitgegroeid tot een kantoor met elf advocaten en drie administratieve medewerkers. Hoewel we relatief snel zijn gegroeid, zijn we heel selectief in het aanwerven van nieuwe mensen. Als we evenwel de kans krijgen een uitzonderlijk profiel binnen te halen, laten we die opportuniteit niet liggen. Deze business moet het nu eenmaal volledig hebben van menselijk kapitaal.”

Mond-tot-mondreclame

Kapitaal is ook waar het om draait in de kernactiviteit van dit advocatenkantoor. “Iedereen bij ons kan terugvallen op een zorgvuldig opgebouwde knowhow inzake vermogensplanning van begoede particulieren. Wij structureren en stroomlijnen hun vermogen zo goed mogelijk op diverse fronten, burgerrechtelijk en fiscaal. Deze heel discrete materie vertrouwen onze cliënten het liefst toe aan iemand die ook in leeftijd al van enige maturiteit getuigt, hoewel dat uiteraard niet de belangrijkste referentie voor kennis is. Onze doorsnee cliënt bezit een vermogen van 10 tot 15 miljoen euro en ontdekt ons meestal via mond-tot-mondreclame of ook via een doorverwijzing van zijn private banker.”

Hoewel banken een gelijkaardige dienstverlening gratis aanbieden, ontpopt Delboo Deknudt Advocaten zich toch tot een absolute topspeler op de Belgische markt. “Veel heeft te maken met onze volstrekte objectiviteit. Naast onze fees hebben wij geen enkel commercieel belang bij het advies dat we aan onze cliënten geven. Een bank doet dat werk inderdaad gratis, maar spreekt uiteraard deels voor eigen rekening. Dat neemt niet weg dat wij met de bancaire wereld een prima relatie hebben. Zo treden wij bijvoorbeeld regelmatig op als spreker bij seminaries die zij voor hun cliënteel organiseren.”

Fiscale regularisaties

Delboo Deknudt Advocaten opereert hoofdzakelijk vanuit Waregem, maar beschikt ook over kantoren in Sint-Martens-Latem en Brussel. “Zeker voor het eerste contact met een cliënt, is de nabijheid belangrijk. Ons cliënteel bestaat voor 60% uit West- en Oost-Vlamingen, de overige 40% halen wij uit de andere Vlaamse provincies. Om ook de polsslag van de Antwerpse en Limburgse markt beter te voelen, zullen we normaal gezien gezien binnen anderhalf jaar een vestiging in Antwerpen openen.”

Deskundig, discreet en direct advies is waar dit kantoor voor staat. “Direct is hier synoniem voor doelgericht en gefundeerd. De ervaring leert dat niets zo moeilijk is als een opgebouwd vermogen in stand te houden, tenzij je samenwerkt met iemand die louter jouw belang dient. Ook fiscale regularisaties passen in dat kader. Door zoiets op een ideaal moment te doen, verlos je jezelf en je nageslacht van een vergiftigd geschenk. In deze materie hebben we ten opzichte van vorig jaar iets minder dossiers, maar ze zijn wel van een grotere omvang. Daaruit kan je afleiden dat ook de heel grote vermogens eindelijk die knop aan het omdraaien zijn.”

Uitgekiende proceduretechnieken

Met Guillaume Deknudt beschikt het kantoor over een specialist inzake procedures. “Op dat vlak staan we strategisch heel sterk, door het bedenken van uitgekiende proceduretechnieken. Zeker bij erfeniskwesties en echtscheidingen ontstaat er vaak een conflict tussen de kinderen uit het eerste huwelijk van de cliënt en zijn tweede echtgenote. Door gefundeerde kennis in deze heel technische materie kan je echt een belangrijk verschil maken, hoewel je uiteraard altijd afhankelijk bent van het oordeel van de rechter.” Sven Nelis, sinds dit jaar vennoot, blinkt dan weer uit in fiscale optimalisaties.

Als gelegenheidsdocent internationale successieplanning aan UAMS Antwerpen en EHSAL Brussel houdt Mark Delboo voeling met de nieuwe generatie rechtenstudenten. De andere advocaten schrijven geregeld wetenschappelijke publicaties. “Door op die manier onze kennis te delen, dragen we niet alleen bij tot de rechtsleer en interne kennisspreiding, maar vindt vers rechtskundig talent ook vlot de weg naar ons,” besluit Mark Delboo.

 

Franklin Rooseveltlaan 172-174, 8790 Waregem
Tel.: 056-62 51 00, Fax: 056-62 51 01
delboo@delboodeknudt.be, www.delboodeknudt.be