Detech – Spanning in rustoorden en ziekenhuizen

Bij Detech, gespecialiseerd in elektriciteitstechnieken en procesautomatisatie, weten ze wat ‘Zorg’ is. Daardoor bestaat 60% van hun klantenportefeuille uit rustoorden en ziekenhuizen. Volgens zaakvoerder, ingenieur Luc Van Stappen, kiest Detech heel bewust voor deze specifieke aanpak. “Wij hebben respect voor de waarden van de zorgsector, maar zorgen er ook voor dat we alles in eigen beheer realiseren. Daardoor maken we het verschil.” Detech zorgt –letterlijk– voor spanning bij rustoorden en ziekenhuizen.

Luc Van Stappen.

De zorgsector heeft nogal wat specifieke eisen qua hygiëne, stof en geluid. Het is daarom niet voor alle bedrijven weggelegd om in zo’n context werkzaamheden uit te voeren. Voor een buitenstaander zou dit zeker een flinke aanpassing vergen. Zaakvoerder Luc Van Stappen: “Het feit dat we alles in eigen beheer doen, schenkt vertrouwen. En dat is niet evident, vermits we onze klanten totaaloplossingen aanbieden: glasvezelkabels, laagspanning, noodnet, oproepsystemen voor artsen en verpleegkundigen, branddetectie, toegangssystemen, … klanten kunnen voor al die installaties en toepassingen op ons rekenen.”

Door deze doorgedreven specialisatie hoeft Detech geen vertegenwoordigers en verkopers op de baan te sturen. “Alles gebeurt via openbare of onderhandse aanbesteding. Wij kunnen altijd onze vorige projecten als voorbeeld opgeven om een volgende klant te overtuigen. Elk project is zo voor een stuk een investering in het volgende project.”

Begeleiding medewerkers

Medewerkers opleiden is voor Detech cruciaal. Alle technici moeten eveneens doordrongen zijn van de ‘zorg’gedachte en de strikte regels volgen. Toch neemt Luc Van Stappen het woord ‘opleiden’ niet graag in de mond. “Ik vind ‘begeleiden’ een betere omschrijving. Een elektricien die van school komt, heeft gemiddeld vijf jaar nodig vooraleer hij alles onder de knie heeft. Hij staat op de werkvloer onder begeleiding van een senior medewerker. Zo krijgen ze ruimte om te leren.”

Niet elke medewerker is geschikt om in de zorgsector te werken. Detech heeft dus ook industriële en residentiële klanten in portefeuille. Luc Van Stappen: “We hebben klanten over heel Vlaanderen. Daardoor kunnen we personeel garanderen dat ze vooral werk in de eigen provincie krijgen aangeboden. Ook dat is niet onbelangrijk om de tevredenheid van ons personeel op peil te houden. Als zij tevreden zijn, leveren ze beter werk af en blijven ook onze klanten tevreden.”

Moortelstraat 4, 9169 Lokeren, Tel.: 09-348 39 93
Fax: 09-348 39 96, info@detech.be, www.detech.be