Aswebo – “Duurzaam en veilig asfalteren en wegen bouwen”

Dé referentiepartner in asfalt-, wegenis- en bouwwerken zijn op vlak van kennis en kwaliteit: het is één van de pijlers die centraal staan in de visie van Aswebo uit Drongen. Het in 1947 opgerichte bedrijf is sinds twee jaar onderdeel van de Willemen-groep en blijft erin slagen om met 580 medewerkers een duurzame, winstgevende groei te realiseren.

Johan Ceyssens.
Johan Ceyssens.

Tot voor twee jaar stond Aswebo (gevestigd in Drongen (Gent) en met asfaltplants in Brugge, Gent, Lummen en Villers-le-Bouillet) synoniem voor de charismatische zaakvoerder Marcel Kyndt. In 2011 kwam de onderneming in handen van de Willemen-groep, die een brede expertise in de bouwsector heeft. “De activiteiten van Aswebo zijn perfect complementair met die van de andere bedrijven in onze groep,” verduidelijken gedelegeerd bestuurders Tom Willemen en Johan Ceyssens, die sinds de overname vooral investeerden in de modernisering van het IT- en machinepark en het creëren van een grotere betrokkenheid bij de medewerkers, door hen meer verantwoordelijkheid en bevoegdheden te geven.

Tom Willemen.
Tom Willemen.

Recyclage
Aswebo werkt hoofdzakelijk voor de Vlaamse, Waalse en gemeentelijke overheden en steunt op drie afdelingen: productie en plaatsing van asfalt; wegenbouw (riolering, grondwerken, bruggenbouw, betonwerken, kortom: alle niet-asfaltgerelateerde activiteiten) en recyclage. “Die laatste is de jongste divisie. Het recycleren van asfalt- en betonpuin creëert grondstoffen die worden ingezet voor nieuwe producten, zowel voor onszelf als voor derden.”

De kwaliteit van de producten en de service is heilig voor het bedrijf. “Wij hechten daar het grootste belang aan en zetten onze uitgebreide technische knowhow maximaal in om alles optimaal te kunnen uitvoeren.”

DSC_0063_lowRespect voor mens en milieu
Aswebo levert op diverse manieren inspanningen voor ecologisch en mensvriendelijk ondernemen. “Dankzij de recyclingafdeling kunnen we maximaal materialen recupereren en efficiënt opnieuw inzetten. Daarnaast reduceren we onze energiebehoefte zo veel mogelijk. Zo draaien de asfaltplants in Brugge en Gent tegenwoordig op aardgas in plaats van op stookolie, wat efficiënter en energievriendelijker is. Bovendien zijn we volop bezig met de productie van asfalt op een lagere temperatuur. Niet alleen vergt dit minder energie, het creëert – zeker in de zomer – ook een hoger werkcomfort voor onze arbeiders.”

Die werken ook een stuk veiliger: de permanente sensibiliseringscampagne ‘Go for zero’ leidde vorig jaar tot liefst 40% minder arbeidsongevallen, die bovendien ook een stuk minder ernstig zijn geworden.

Aswebo_logo_verticaal_111215Booiebos 4 – 9031 Drongen – T 09 282 60 30 – info@aswebo.bewww.aswebo.be