ecobeton water technologies – water with ID – Slim concept in akoestische isolatie

Ecobeton water technologies heeft al meer dan 100 jaar ervaring en knowhow in beton en investeert constant in productverbetering, -vernieuwing én innovatie. Gedreven door de problematiek rond geluidsoverlast, brengt het bedrijf de GIZEH panelen op de markt: geluidswerende en geluidsabsorberende constructies. Een uniek concept dat steeds vaker te vinden is langs snelwegen, metro- en spoorlijnen en luchthavens maar dat ook perfect geschikt is voor het akoestisch isoleren van industriële omgevingen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAEfficiënte en esthetische oplossing
Duurzaamheid is hier het trefwoord. De robuuste geluidsschermen zijn vervaardigd uit milieuvriendelijke en natuurlijke materialen, vergen geen onderhoud en zijn bestand tegen de hevigste weersomstandigheden. De wanden beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen zoals omschreven in de categorie A4 (EN 1793-1) en categorie B3 (EN 1793-2). Behalve akoestische voordelen biedt de constructie ook een enorme architecturale flexibiliteit. Er is een ruime keuze in kleuren en zelfs een mogelijkheid om te personaliseren. De combinatie van deze functies zorgt voor een efficiënt systeem waarbij een snelle en eenvoudige montage mogelijk is, met een esthetisch geheel als resultaat.

In de praktijk
Het bewijs voor zo’n mooie toepassing in een industriële omgeving is te zien bij de firma Aurubis, een koperverwerkend bedrijf uit Olen. Daar is een elf meter hoge muur dé oplossing voor het geluid dat geproduceerd wordt als het koper wordt gelost en geperst. De achterzijde van de geluidsabsorberende wand is van bij de productie voorzien van een hechtingssysteem voor beplanting als klimop, kamperfoelie, bruidssluier en gouden regen.

logo ecobeton_rgb_110Hasseltsesteenweg 119 – 3800 Sint-Truiden – T 011 68 00 92 – info@ecobeton.be – www.ecobeton.be