Een tent als bedrijfsgebouw: Flexibele oplossing voor diverse ruimteproblemen

Een tent als opslagplaats, showroom, kantoorruimte of ander bedrijfsgebouw? Het is veel minder vreemd dan op het eerste gezicht zou kunnen lijken. De Boer Tenten levert al tien jaar tijdelijke of semipermanente constructies aan ondernemingen voor uiteenlopende doeleinden. “Tot grote voldoening van een snel groeiende groep klanten,” zegt Patrick Creyf, directeur van De Boer Tenten. “Onze structuren kunnen namelijk heel snel  geplaatst worden, zijn bijzonder flexibel en bieden alle professionele voorzieningen en comfort die voor een specifieke toepassing noodzakelijk zijn.”

Patrick Creyf, directeur van De Boer TentenVergis u niet: De Boer Tenten verhuurt nog altijd tenten voor jubilea, personeelsfeesten, beurzen, festivals, sportmanifestaties, enzovoort. “Maar die markt is wat verzadigd,” vertelt Patrick Creyf. “Veel groei kan je daar niet meer realiseren. Het segment van de semi-permanente structuren voor ‘wonen-werken-slapen’, zoals wij ze zelf noemen, biedt wel veel groeiperspectieven. Wij hebben namelijk de aangewezen oplossing voor de ruimteproblemen waar heel veel bedrijven mee geconfronteerd worden.” Patrick Creyf geeft enkele voorbeelden: “Bij verbouwingen of bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten, kan er snel extra ruimte nodig zijn. Die kunnen wij, als tentenspecialist, in de juiste grootte en hoogte, bij wijze van spreken, één dag later al monteren. En daarna, indien nodig, weer even snel demonteren als het ruimteprobleem structureel is opgelost. Het woord ‘tent’ is hierbij overigens in feite niet op zijn plaats. Wij leveren aluminiumstructuren met sandwichpanelen, geïsoleerde daken, verwarming en airconditioning, water- en andere nutsleidingen, enzovoort. Kortom, ze bieden alle professionele voorzieningen en comfort die voor de specifieke toepassing noodzakelijk zijn.”

Onbeperkt in lengte en hoogte

Een tent als bedrijfsgebouwVooral de flexibiliteit is een enorm voordeel. “Onze oplossingen zijn zo goed als onbeperkt in de lengte en hoogte. Wij zijn met andere woorden  niet gebonden aan ruimte. Wij kunnen van 3 m tot 50 m breed gaan en in de lengte is vrijwel alles mogelijk. Dankzij de maximaal 50 m vrije overspanning staan er ook nergens hinderlijke kolommen. De klant kan de ruimte daardoor volledig vrij inrichten. Onze accommodaties kunnen bovendien onderling aan elkaar gekoppeld worden en aangesloten worden op bestaande gebouwen.”

Van retail tot overdekteouwprojecten

Diverse sectoren maken gebruik van de structuren van De Boer Tenten voor erg uiteenlopende toepassingen. “Voor de retailbusiness realiseerden we al heel wat projecten, onder meer voor AD Delhaize, Carrefour, Aldi, Tesco,… Die markt zal zeker nog groeien. Daarnaast heb je structuren voor stockage, restaurants, fabriekshallen, enzovoort. Er is enorm veel mogelijk. We leveren ook kleed-, douche- en eetruimtes voor bouwvakkers bij grote, langlopende bouwprojecten. Bouwprojecten beschutten tegen regen, wind en hitte kunnen we ook. Daardoor kan er in alle weersomstandigheden gewerkt worden, zonder werkonderbrekingen en vertragingen. Wij bieden tentconcepten op maat van het project, met speciale toegangen, zelfs voor grote transportvoertuigen.”

Info: 089-47 26 26, www.deboer.com

Een tent als bedrijfsgebouw

S.K.