EOC Group – Chemieproducent investeert in ecologische kostenbesparing

Met 250 medewerkers vormt EOC Group al sinds de jaren 70 één van de belangrijkste werkgevers van Oudenaarde. De producent van latex, compounds, emulsies, lijmen en  surfactants vangt de crisis op door te investeren in milieuvriendelijke en kostenbesparende technologieën.

Gunther Van Cauwenberge.
Gunther Van Cauwenberge.

EOC telt wereldwijd 650 medewerkers, die vooral in Europa en Azië actief zijn. “Onze producten zijn gegeerd in de papier-, automobiel-, textiel-, bouw- en verpakkingssector,” zegt Gunther Van Cauwenberge. “Al die branches hebben het omwille van de crisis hard te verduren. Daarom vinden we het meer dan ooit belangrijk dicht bij onze klanten te staan en in overleg met hen naar gerichte oplossingen te zoeken. De schaalgrootte van ons bedrijf maakt het ook mogelijk de kostprijs te drukken, waar ook onze klanten van mee profiteren.”

“Uiteraard heeft de recessie ook voor ons belangrijke gevolgen. Wij anticiperen daarop door de kostenstructuur te verlagen. Zo hebben we recent geïnvesteerd in een WKK en zonnepanelen,  wat tegelijk ook milieuvriendelijk is. Daarnaast blijven we inzetten op enerzijds innovatie en ontwikkeling, anderzijds op veiligheid en milieu.”

logo EOC_rgb_lowIndustriepark De Bruwaan 12 – 9700 Oudenaarde – T 055 23 58 58 – info@eocgroup.comwww.eocgroup.com