Fabory Belgium – Als het vast moet zitten…

Fabory staat synoniem voor alle mogelijke bevestigingsmaterialen, van bouten, moeren en schroeven tot de meest geavanceerde mechanische en chemische bevestigingsartikelen.

Johan Dewandeleer.

Fabory Masters in Fasteners, een eretitel die het bedrijf verdient door bijna 80.000 producten aan te bieden ten behoeve van 120.000 B2B-klanten wereldwijd. Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf, opgericht in 1947, is anno 2011 actief in 15 landen. “Onze producten vinden hun weg via twee kanalen,” zegt managing director Johan Dewandeleer. “OEM-bedrijven kunnen bij ons terecht voor producten op maat. En de MRO-markt bedienen we via de Fabory shops. Die zitten verspreid over heel België. Wij spelen steeds kwaliteit, knowhow en convenience uit. Kwaliteit, dat is logisch. Knowhow heeft te maken met het gebruik van de producten en convenience met de logistiek.”

Producten op maat

Fabory levert producten op maat aan machinebouwers zoals Atlas Copco, Barco of Picanol. Door eigen engineering en partnerships met bedrijven in West-Europa en India heeft Fabory de kennis in huis om met de klant mee na te denken over het design van eindproducten. “Ons Compass-programma laat de klant toe om te besparen op de supply chain kosten,” zegt Johan Dewandeleer. “De verwachtingen van de klanten liggen steeds hoger en Europese richtlijnen leggen per branche steeds complexere eisen op. Ons Fastener Competence Center met geaccrediteerd laboratorium biedt daarvoor oplossingen en bewaakt de diverse kwaliteitseisen.”

21 B2B-shops

MRO-klanten, dat zijn voor Fabory vele lokale kmo’s, van garagehouders over schrijnwerkers en installateurs tot technische bureaus. “We bieden meer dan 50.000 verschillende mechanische en chemische bevestigingsartikelen en ruim 20.000 verschillende gereedschappen en 10.000 industriële artikelen aan,” zegt Johan Dewandeleer. “De aankoop van bevestigingsmaterialen is meestal maar 2% van de totale aankoop, maar veroorzaakt wel 98% van de problemen. Het is onze taak om snel adequate oplossingen aan te dragen. Onze 21 eigen shops en onze vertegenwoordigers staan dicht bij de klant en desgewenst nemen we via de Fabory Stock Service het stockbeheer van de klant over, zodat die zich nooit zorgen hoeft te maken.”

Specialisatie loont

Wat Fabory aantrekkelijk maakt voor tal van klanten is dat het bedrijf zich heeft gespecialiseerd in bevestigingsartikelen. “Daar hebben we echt onze corebusiness van gemaakt,” licht Johan Dewandelaar toe. “We hebben op die manier het voordeel van de absolute productkennis.”

Het probleem begrijpen en een passende oplossing vinden, daar draait het om.

Fabory in cijfers

  • 80.000 producten uit voorraad leverbaar
  • 1.600 uitstekend getrainde medewerkers
  • 120.000 klanten
  • 7½ miljoen orderlijnen per jaar
  • Meer dan 1 miljoen bezoeken aan onze shops per jaar
  • Wereldwijd meer dan 100 vestigingen in 15 landen
  • Groepsomzet in 2009: 220 miljoen euro

Blancefloerlaan 181, 2050 Antwerpen
Tel.: 03-210 12 11, contact.belgium@fabory.com, www.fabory.com