Feesttentenverhuur Steven – “Elk weekend onderdak verlenen aan 20.000 mensen!”

Feesttentenverhuur Steven uit Beernem is de enige onderneming in de top 10 van de sector die volledig met eigen vermogen werkt. Dat feit verleent haar de nodige stabiliteit in deze tijden van crisis. Bovendien doet de firma alles zelf, van het produceren van de tenten tot en met het wassen en herstellen. Daardoor kan Steven de kostprijs drukken, een aanpak waarvan de klantenkring als eerste de vruchten plukt.
Steven Wybouw bracht een groot deel van zijn jonge jaren door in de jeugdbeweging. Hij maakte er tentenkampen mee en wanneer er een groot evenement georganiseerd werd, gebeurde dat steevast in een huurtent. Wellicht ligt de basis van zijn voorliefde voor tenten in die jeugdherinneringen. Feit is dat de man halfweg de jaren ‘90 voor eigen rekening begon met tentenverhuur in bijberoep en vandaag aan het hoofd staat van een bloeiende onderneming met tien werknemers.

Steven Wybouw.

Constante groei

In 1995 beschikte de eenmanszaak Feesttentenverhuur Steven over een terrein van 50 m2. Steven Wybouw begon met de verhuur van kleine tenten voor bescheiden tuin- en familiefeesten. Jaar na jaar kwamen er meer en grotere tenten bij, zodat het jonge bedrijf al snel uit zijn voegen barstte. Tussen 1998 en 2000 volstond het nog een hangar te huren in Oedelem, maar dan kreeg de zaakvoerder de kans om een bedrijventerrein van 6.000 m2 in de Sint-Jorisstraat aan te kopen. Hij vestigde er een industriële wasplaats en een opslagruimte. Vier jaar later werd een aanpalend perceel van 2.000 m2 aangekocht en een nieuwbouw opgetrokken met burelen, een werkplaats en een grote overdekte opslagplaats. In 2007 werd de zaak omgevormd tot bvba met de oprichter als enige aandeelhouder.

Zelf doen is beter doen

Steven Wybouw: “De verkoop van tenten is in België in handen van een zeer beperkte groep leveranciers. Indien je kwaliteit en kwantiteit wil leveren en tegelijk zelf de prijssetting bepalen, dan moet je hoe dan ook investeren in eigen productievoorzieningen. Ons bedrijf is uitgerust met een volautomatische wasstraat met droogkamer, en ook een industriële werkplaats waar we zelf tentzeil, ijzer- en alu-elementen voor tenten vervaardigen. Op die manier kunnen we elk jaar flexibel inspelen op de concrete behoeften van de markt en precies die tenten vervaardigen waar vraag naar is.” De productie en eventuele herstellingen vinden plaats in de rustigere winterperiode. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het team het hele jaar door in dienst blijft. “Anders moet je elk seizoen opnieuw op zoek gaan naar waardevolle krachten, terwijl ik nu over een fantastisch team beschik,” vervolgt de zaakvoerder. “Ze zijn toegewijd, loyaal en gemotiveerd.” Dat is ook nodig in deze sector, waar mensen niet bepaald ‘nine to five’ werken. Nacht- en weekendwerk zijn hier meer regel dan uitzondering. Feesttentenverhuur Steven is dan ook zeven dagen op zeven, 24/24 u bereikbaar. De klant wordt nooit aan zijn lot overgelaten.
“We leiden het volledige project in goede banen. We bezoeken de locatie, bekijken de optimale inplanting, berekenen de benodigde oppervlakte en adviseren bij de inrichting van de tent.”

Grootschalige events

Feesttentenverhuur Steven is actief in twee marktsegmenten. Enerzijds richt het aanbod van alu-hallen zich voornamelijk op evenementen, waarbij de tent een zekere uitstraling moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsfeesten. Anderzijds zijn er ook budgetvriendelijke spantenten, die zich uitstekend lenen voor festivals of jongerenevents. De firma verhuurt tevens stockagetenten aan bedrijven, die bijvoorbeeld in afwachting van een bouwvergunning hun voorraad ergens willen onderbrengen. Deze tenten zijn erkend als semi-permanente bouwconstructie. Feesttentenverhuur Steven is vooral sterk in grote projecten vanaf 500 m2. Het assortiment alu-hallen is 5 tot 30 meter breed, terwijl de lengte onbeperkt is. Spantenten zijn leverbaar met een breedte van 16, 20 of 32 meter en een vrije hoogte van zeven meter. “We leiden het volledige project in goede banen,” vertelt Steven Wybouw. “We bezoeken de locatie, bekijken de optimale inplanting, berekenen de benodigde oppervlakte en adviseren bij de inrichting van de tent. Stoelen, tafels en decoratie maken geen deel uit van onze dienstverlening, maar we zorgen wel voor de tentvloer, de verwarming, de verlichting, bepaalde toebehoren en de drapage.” Feesttentenverhuur Steven is actief over heel België, in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Wekelijks zorgt de firma voor onderdak voor gemiddeld 20.000 mensen!

Geheel onafhankelijk

Wybouw schat de autonomie van zijn bedrijf hoog in: “Wij zijn niet afhankelijk van onderaannemers, maar houden alles bewust in eigen handen. We bieden met andere woorden de zekerheid dat er voor elk probleem een oplossing gevonden wordt en dat alles goed zal verlopen. De klant kan dus op beide oren slapen.” Vanzelfsprekend respecteert de firma ook alle veiligheidsnormen. Niet alleen wat de inrichting van de tent betreft, maar ook voor het uitvoeren van de plaatsingswerken. Alle operationele medewerkers kregen namelijk een opleiding als heftruckchauffeur, als bediener van verreikers en hoogtewerkers en voor het werken op hoogte. Het team kijkt ook niet op de klok wanneer een opdracht tot een goed einde moet gebracht worden. Een tent moet ‘s morgens om 10 uur volledig klaar zijn, maar het terrein kan pas de vorige avond vanaf 20 uur betreden worden? Geen probleem. Er doet zich om twee uur ’s nachts een probleem voor met de verwarming? De depannagedienst verhelpt het euvel binnen de kortst mogelijke termijn.

Mond-tot-mond

De klantentevredenheid ligt bijzonder hoog bij Feesttentenverhuur Steven. In ongeveer 20% van de gevallen gaat het om eenmalige evenementen, maar de overige 80% komt jaar na jaar terug. “Als je kwaliteit biedt tegen een eerlijke prijs en daarbij oog hebt voor dienstverlening, bouw je vanzelf een goede vertrouwensrelatie op met de klantenkring,” zegt de zaakvoerder. “We zijn gegroeid zonder te investeren in marketing. We lieten de mond-tot-mond reclame gewoon haar werk doen en dat volstond. De bedrijfsleiders zien in ons een professionele partner met een ruim aanbod, een kwalitatief product en een degelijke service. Daar kan zelfs het scherpste prijsvoorstel van een concurrent niet tegenop!”
Sint-Jorisstraat 85C, 8730 Beernem
Tel.: 050-351583