Fiscaal Consult – ”Proactief advies voor fiscale optimalisaties”

Het fiscale landschap in ons land onderging de voorbije jaren ingrijpende veranderingen. Meer dan ooit hechten kmo’s en vrije beroepen daarom aandacht aan een partner die hen juist adviseert, begeleidt en mee zoekt naar de meest passende oplossingen. De dossierbeheerders van Fiscaal Consult vullen die taak perfect in, zodat de klanten zich geen zorgen over hun boekhouding en administratie hoeven te maken.

“Met onze mogelijkheden inzake e-accounting maken we het onze klanten ook makkelijker.”

foto VM39-122 Ficaal Consult_Jan De Smet - Vandamme 02_low
Jan De Smet-Van Damme.

Hoe is de aanpak van Fiscaal Consult de jongste jaren geëvolueerd?
Jan De Smet-Van Damme, zaakvoerder: “Meer dan ooit vormt persoonlijk fiscaal advies de rode draad door onze dienstverlening. Door de economische recessie en de talrijke wijzigingen in de fiscaliteit, voelen heel wat kmo’s en vrije beroepen de druk toenemen. Via een heel persoonlijke aanpak brengen we elke klant op de hoogte van (nakende) wetswijzigingen, zodat we tijdig kunnen anticiperen. Op die manier kunnen we, samen met de klant, kijken waar herstructureringen en bijsturingen nodig zijn. Zo wordt alles op een perfect legale manier geoptimaliseerd en hoeven ze ook niet te vrezen voor eventuele fiscale controles.”

Op welke manier gaat u te werk?
“We zorgen ervoor dat zowel bestaande bedrijven als pas gestarte ondernemers onmiddellijk in de juiste structuur kunnen starten, zodat ze de voor hen meest passende rechtsvorm aannemen en ideaal gewapend zijn voor de economische situatie. Iedereen krijgt één dossierbeheerder, die het volledige pakket voor die klant verzorgt, in overleg met mezelf. Met onze mogelijkheden inzake e-accounting maken we het onze klanten ook makkelijker: zo kunnen zij van op afstand gebruik maken van een volledig administratief pakket.

Fiche

  • Activiteit: Fiscaal Consult is een middelgroot accountantskantoor, waar 15 medewerkers de talrijke kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen bedienen.
  • Advies: het bedrijf is gespecialiseerd in advies en bijstand op vlak van fiscaliteit en accountancy.
  • Persoonlijke aanpak: Jan De Smet-Van Damme richtte het kantoor in 1997 op en realiseerde sindsdien één overname. “Aan verdere schaalvergroting zullen we niet doen, zodat we onze persoonlijke aanpak kunnen blijven hanteren.”
  • Modernisering: het kantoor in Geraardsbergen ondergaat binnenkort een uitbreiding en opfrisbeurt. “Zo zullen we onze klanten nog beter kunnen ontvangen en krijgen onze medewerkers een nog hoger werkcomfort.”

 

DrukwerkAstridlaan 140 – 9500 Geraardsbergen – T 054 42 31 04 – info@fiscaalconsult.bewww.fiscaalconsult.be