Francis Declercq, Information Mapping Int. “Ondernemen is een drug die je moeilijk kan missen”

francis-declerq“Ondernemer moet kunnen buigen als riet en dan opnieuw beginnen”

Onlangs nam Francis Declercq, gesteund door een groep Vlaamse investeerders, de aandelenportefeuille van het Amerikaanse Information Mapping Inc. over. Dit bedrijf specialiseert zich in een technologie om informatie beter te analyseren en te structureren, en zo de performantie bij haar klanten te verhogen. Het is niet toevallig dat de West-Vlaming zich opnieuw toelegt op een systeem voor communicatie- en informatietechnologie, al oogstte hij in het verleden wel vaker een storm van kritiek voor de manier waarop hij een bedrijf bestuurt. “Ach, wie iets onderneemt moet kunnen buigen als een riet, om daarna weer rechtop te veren en aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Als je dat niet kan, ga je beter ergens als bediende aan de slag.”

Francis Declercq leerde Information Mapping kennen bij U&I Learning, een bedrijf gespecialiseerd in e-learningplatforms. In januari van dit jaar stapte hij er op, om een groep investeerders rond zich te verzamelen waarmee hij de acquisitie van het Amerikaanse bedrijf kon realiseren.

“Een goede ondernemer is iemand met creativiteit en die eigenschap gaat niet noodzakelijk hand in hand met een talent voor goed beheer.”