Geldhof Confiserie – Van traditioneel streekproduct tot trendsetter

Confiserie Geldhof produceert al sinds 1954 cuberdons (in de volksmond: ‘neuzekes’) volgens een oud recept. Die aloude traditie staat evenwel geen evolutie in de weg, integendeel. Op een erg creatieve en innovatieve manier diversifieert Geldhof zijn productgamma met een goede ‘neus’ voor trends.

Daniel Bernon: “Alles kwam in een stroomversnelling toen de cuberdon in 2009 als eerste snoepje werd erkend als streekproduct.”
Daniel Bernon: “Alles kwam in een stroomversnelling toen de cuberdon in 2009 als eerste snoepje werd erkend als streekproduct.”

“Alles kwam in een stroomversnelling toen de cuberdon in 2009 als eerste snoepje werd erkend als streekproduct,” vertelt commercieel directeur Daniel Bernon.” Dat feit kreeg de nodige weerklank en plots zag je overal chefs originele recepten bedenken op basis van het product. Al snel volgde vanuit de markt de vraag naar onze stroop op basis van Arabische gom om te verwerken in roomijs, kaas, jenever, enzovoort. Een vraag waar Confiserie Geldhof graag op inging.”

Van snoep tot dessertsaus
Cub-O-Creme, de originele stroop van cuberdons, betekende de eerste commerciële voltreffer. Voor Daniel Bernon het sein om op zijn elan door te gaan. Na Cub-O-Creme Sweet Cherry lanceert de confiserie nu ook de smaken Mokka, Chocolate Mint, Drop, Papaya, Limoen en Meloen. Stuk voor stuk in handige flesjes van 250 ml boordevol inspiratie om producten en creaties een originele smaak te verlenen.

nieuwe verpakkingenCuberdons in een krakend jasje
Daarnaast verdeelt de onderneming uit Eeklo ook Cub-O-Crunch met de smaak van cuberdons in een knapperig jasje. Ideaal als garnering voor ijs of uiteenlopende desserts. En het blijft maar innovaties regenen: cupcake snoepjes van de Nederlandse producent Matthijs, een nieuwe en eigentijdse verpakking voor de cuberdons, een website met heel wat nuttige informatie voor de consument… Bovendien zet Geldhof momenteel de eerste stappen naar de export. U merkt het, aan dynamisme geen gebrek!

Groeiende afzetmarkt
In een dalend marktsegment rijgt Confiserie Geldhof de successen aan elkaar. De producent richt zich, naast de klassieke grossiers en detailhandels, steeds sterker op de retailmarkt. Diverse warenhuisketens hebben de Geldhof producten al in de rayons staan, al dan niet met aangepaste verpakkingen. “Ondertussen broeden we alweer op nieuwe producten, zoals pralines en gelei,” vertrouwt Daniel Bernon ons nog toe.

Face to face met de consument
Confiserie Geldhof heeft niet alleen oog voor de behoeften van de handelaars, ook de consument krijgt de nodige aandacht. Zo plant de firma later dit jaar een receptenwedstrijd op Facebook, waarbij een beroep wordt gedaan op de creativiteit van de hobbykok

GeldHof_ROZETieltsesteenweg 107 – 9900 Eeklo – T 09 377 21 59 – info@conf-geldhof.bewww.conf-geldhof.be