Gi.Ko – “Wij maken het verschil, daar waar anderen het laten liggen”

Het persoonlijk contact van een klein bedrijf combineren met kwalitatieve printertechnologie van een topmerk als Kyocera: daarvoor staat Gi.Ko uit Kruishoutem. Deze kleine onderneming slaagt erin op basis van doorgedreven kostenanalyses de beste printeroplossingen aan haar Vlaamse klanten aan te bieden.

Katty Devoldere en Gino Michels: “Wij gaan er prat op het verschil te maken, daar waar anderen het laten liggen.”

Gi.Ko is het geesteskind van Gino Michels en echtgenote Katty Devoldere. Beide zaakvoerders zetten in 2003 de schouders onder een onderneming, die aanvankelijk in Waregem was gevestigd maar in 2008 naar Kruishoutem verhuisde. “Aanvankelijk combineerden we een kopiecentrum voor scholen met de verkoop en verhuur van printerapparatuur. Omdat beide activiteiten op de duur moeilijk combineerbaar werden, opteerden we resoluut voor de verkoop.”

Bevoorrechte partner

Gi.Ko is het centrale aanspreekpunt voor talrijke Vlaamse klanten, die via een analyse van hun printergebruik een oplossing op maat krijgen voorgesteld. “We maken een audit van het aantal printers, het verbruik van cartridges en het printgedrag, en stellen op basis daarvan gerichte besparingsmogelijkheden voor. Vaak opteren onze klanten dan voor één groot toestel van een topmerk als Kyocera, voor wie wij een bevoorrechte partner in West- en Oost-Vlaanderen zijn geworden.”

Gi.Ko koos voor Kyocera omwille van de uiterst betrouwbare technologie, zowel op vlak van printers als van multifunctionele toestellen (printer, scanner, kopieertoestel en fax in één). “Bovendien combineren zij dat met een heel milieubewuste aanpak, die tot 85% minder afval met zich meebrengt.”

Die groene aanpak leverde Kyocera al diverse bekroningen op. Zo werd de multinational onlangs in Groot-Brittannië gelauwerd als milieuonderneming van het jaar in de Microscope Awards for Channel Excellence. De fabrikant dankt dat hoofdzakelijk aan het ijzersterke ECOSYS-printer concept.

Documentmanagementsystemen

Kyocera apprecieert dan weer de heel klantgerichte aanpak van Gi.Ko. “Onze documentmanagementsystemen laten toe om zoveel mogelijk gedigitaliseerd (en dus papierloos) te werken, waardoor er sowieso minder dient te worden afgedrukt en de ecologische impact gevoelig verlaagt. Wij werken hoofdzakelijk op basis van leasingformules, die de klant een heel duidelijk beeld van het kostenplaatje van hun printers weergeven. Naast die transparantie zorgt het efficiënter gebruik ook voor een hogere productiviteit. Wij gaan er prat op het verschil te maken, daar waar anderen het laten liggen,” besluiten Gino Michels en Katty Devoldere.

Bunderstraat 6, 9770 Kruishoutem, Tel.: 09-381 92 51
Fax: 09-381 92 53, info@gi-ko.be, www.gi-ko.be