Gispen – Dé referentie in kantoormeubilair

Wie de Europese Commissie als klant heeft, levert kwaliteit. Dat doet Gispen al 97 jaar lang. De Nederlandse specialist in en producent van kantoormeubilair is ook al geruime tijd uitstekend geïntegreerd in de Belgische markt en verrast telkens weer met verbluffende realisaties.

Patrick Windels.
Patrick Windels.

Hoe maakt Gispen al zovele jaren het verschil in deze markt?
General manager Patrick Windels en project advisor Mathieu Tytgat: “Gispen is een toonaangevende ontwerper van vernieuwende kantoorinrichtingen voor bedrijven en organisaties die hun positionering en hun strategie ook in hun werkomgeving vertaald willen zien. Van kmo over overheidsdienst tot multinational: elke klant krijgt bij Gispen de keuze uit een totaalaanbod van kwalitatief hoogstaande diensten en producten.

Telkens weer maken we er een erezaak van zorgvuldig ‘A better life at work’ te creëren en implementeren we flexibele, duurzame en kostefficiënte werkomgevingen. Gispen doet dit met een team van professionele medewerkers uit zijn eigen studiebureau en een gespecialiseerde afdeling voor kantoorinrichting.”

Foto VM49__jwd7158_low

Op welke manier speelt u in op evoluties?
“Sinds een paar jaar raakt ‘het nieuwe werken’ ingeburgerd, doordat er steeds meer tijd- en plaatsonafhankelijk wordt gewerkt (o.m. via thuiswerk) en we de inrichting meer baseren op de activiteiten in plaats van op de functie van de medewerker. Onafhankelijk van de status dienen we een omgeving te bieden aan de medewerker waarin hij zijn taken optimaal kan vervullen: open werkplek, concentratieruimte, informeel overleg, …”

We hebben ook een afdeling die zich puur op de zorgsector toelegt. Daar worden heel wat concepten opgevat als een ‘healing environment’, waarbij het gebruik van aangename kleuren, materialen en huiselijke aspecten de gezondheid van de patiënten bevordert.”

Fiche

  • Activiteiten: productie, distributie en plaatsing van kantoormeubilair; studiebureau voor (her)inrichting van werkplekken, inkomhallen, cafetaria’s, directiekantoren, vergaderruimtes, …
  • Aantal medewerkers: 250.
  • Omzet: 60 miljoen euro.
  • Cliënteel: professionele organisaties zoals kmo’s, vzw’s en grote ondernemingen.
  • Opmerkelijk: Gispen was sinds de jaren 60 altijd al sterk in België actief en dat versterkte nog met de overname van Burodep in 2002.
  • Referenties: Europese Commissie (kantines, crèches, bibliotheek,  kantoren, …), Belgacom, Eandis, BFO, AZ Maria Middelares Gent, UZ Gent, Barco, Daikin, ING, Atlas Copco, Taminco, …
  • Actieradius: de integrale Belgische markt.

DrukwerkGrotesteenweg Noord 2 – 9052 Gent-Zwijnaarde – T 09 220 53 71 – info@gispen.bewww.gispen.be